İngiltere’de Salmonella salgını

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de Salmonella salgını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2014 13:04

İngiltere’de sağlık yetkilileri ülke genelinde baş gösteren Salmonella salgınının şimdiye dek 156 kişiyi etkilediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hastalardan 3’ünün Salmonella’ya yakalandıktan sonra hayatını kaybettiği ancak bu kişilerin bakteriden etkilendikleri sırada “başka bir hastalık nedeniyle hali hazırda hastenede yatmakta olduğu ve en az ikisinin ölümlerinin Salmonella ile bağlantısının bulunmadığı” açıklandı.

Salmonella olduktan sonra hayatını kaybeden üçüncü kişinin ölüm nedeninin henüz tespit edilemediği, otopsiden sonra bu konuda resmi bir açıklama yapılacağı belirtildi.

Ölüm vakalarının tamamının Birmingham kentindeki Hearthlands Hastanesi’nde bu bakteriyi kaptığı, hastanenin 8 koğuşunun salgın nedeniyle kapatılmak zorunda kaldığı da açıklandı.

Salmonella vakalarının çoğunun Hampshire’da görüldüğünü ancak Londra, West Midlands, Cheshire ve Merseyside’da da bu tehlikeli hastalığa yakalanan kişiler olduğunu belirten uzmanlar salgının Fransa ve Avusturya’daki vakalarla da bağlantılı olduğuna inandıklarını söyledi.

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (PHE)’dan araştırmacılar yaptıkları incelemeler sonucunda tüm Salmonella vakalarının genetik anlamda birbirine çok yakın bakterilerden kaynaklandığını tespit ettiklerini, bunun da salgının tek bir kaynağı olduğunu gösterdiğini söyledi. PHE uzmanları henüz bu kaynağı tespit etmeyi başaramadıklarını ancak bu konudaki incelemelerinin sürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!