İngiltere’de İslami bayrak krizi

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de İslami bayrak krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2014 17:37

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Tower Hamlets semtinde bir grup Müslüman gencin Gazze’ye destek vermek için yaşadıkları sitenin kapısına Filistin bayraklarının yanı sıra bir de Suriye ve Irak’da ISIS militanları tarafınan kullanılana benzer siyah bir bayrak asması tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Sağ eğilimli İngiliz gazeteleri haberi “ISIS bayrağı Londra simalarında dalgalanıyor” başlığı ile verirken, bayrağın bölgede yardım çalışmaları yürüten 77 yaşındaki Katolik rahibe Christine Frost tarafından indirildiği açıklandı.

Konuyla ilgili olarak Times gazetesine bir açıklamada bulunan Frost “Bayrağı toplumda gerginliğe neden olacağı için” indirdiğini söyledi ancak üzerinde Kelime-i Şahadet ibaresi bulunan bayrağı asan gençlerin kesinlikle ISIS’I destekleyen cihadcılar olmadığını belirtti.

Frost “Bu bayrak ISIS militanları tarafından sahiplenilmiş olabilir ancak bu bayrağın onlara ait olduğu anlamına gelmiyor. Böyle bir iddiada bulunmak Aziz George Haç’ının ırkçı İngiliz Ulusal Cephe örgütüne ait olduğunu iddia etmek kadar saçma olur” dedi.

İngiliz Evening Standard gazetesi Frost’un bayrağı indirdikten kısa süre sonra Clacton-on-Sea adlı sahil kasabasına gittiğini ve bayrağı asan Asya asıllı Müslüman gençleri de beraberinde götürdüğüne inanıldığını yazdı.

YAHUDİ MİSİN?

Guardian gazetesi ise site girişindeki bayrağın fotoğrafını çekmeye çalışan muhabirlerinin sitedeki gençlerin sözlü saldırısına uğradığını belirtti.

Gazete, Asya asıllı oldukları belirtilen gençlerin muhabire “Yahudi misin” diye sorduğunu ve eğer oradan uzaklaşmazsa kamerasını kırma tehtidinde bulunduğunu belirtti.

Ayrıca gençlerin “Bayrağın ISIS bayrağı olup olmadığını” soran gazeteciye “Hayır bu bayrak sadece bizim inancımızı gösteriyor” diye cevap verdiği ancak daha sonra “ISIS bayrağı olsa ne olacakmış ki?” diyerek çıkıştığı belirtildi.

Tower Hamlets Belediyesi bayrağın indirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti ve konu ile ilgili yayınladıkları açıklamada “Biz her zaman Tower Hamlets’de nefretin hiç bir çeşidine yer olmadığını söylüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Metropolitan polis teşkilatı henüz olayla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!