İngiltere’de CHP seçime gitti

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de CHP seçime gitti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 10:04

CHP Genel Merkezi’nin resmi olarak tanıdığı CHP İngiltere Birliği, 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Seçimlere müteakiben yeni başkan ve yöneticiler belirlendi.

Haberin Devamı

Londra’nın kuzeyinde Kervan Düğün Salonu’nda düzenlenen kongreye, CHP’liler ilgi gösterdi. Öğleden sonra başlayan ve zaman zaman tartışmalara sahne olan kongre yaklaşık 5 saat sürdü.
Genel Kurul, Divan Kurulu seçimleri ile başladı. CHP’lilerin salondaki yerlerini almasıyla birlikte Divan Kurulu’nun oluşturulması için seçim yapıldı. Hasan Taşlıca, oy birliği ile Divan Başkanlığı’na seçilirken, Ziya Akşahin ve Ayşe İşeri, Divan Başkan Yardımcılığı’na, Şengül Koç da sekreterlik görevine getirildi.
Bir önceki döneme başkanlık yapan ve yeniden aday olmayan Baki Düzgün, kongrenin açılış konuşmasını yaptı.

OYLAMAYA SUNULMAK ÜZERE 2 LİSTE HAZIRLANDI

Göreve geldikleri ilk günden beri amaçlarının hem CHP yararına siyasal çalışmalar yapmak hem de genel merkezin ilgili resmi organlarının gözetiminde bütün CHP’lileri biraraya getirmek olduğunu belirten Düzgün şunları söyledi:
“CHP hukukun üstünlüğünü savunan ve hukuk kuralları içinde görevlerini belirleyen bir partidir. CHP örgütlenmesini CHP dışı unsurlar üzerinden, egemen güçlerden destek ve icazet alarak, masa başında üye yazarak kurma girişimleri Londra’da artık tarih olmuştur.”

İngiltere’de CHP seçime gitti


Düzgün’ün konuşmasının ardından Divan Başkanlığı’na Genel Kurul'da oylamaya sunulmak üzere ‘iki’ ayrı liste takdim edildi. Yapılan konuşmaların ardından ‘iki’ liste için seçimlere gidildi ve Başkanlığını Hasan Dikmen’in yaptığı “CHP Birlik Listesi” 99 oy alırken, Seniha Russell’ın listesi “CHP İngiltere Dayanışma Derneği” ise 92 oy aldı. Bu sonuçlara göre Hasan Dikmen CHP İngiltere Birliği’nin yeni başkanı seçildi.

LONDRA’DA, İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ GİBİ ÇALIŞACAKLAR

Yeni Başkan Hasan Dikmen gazetemize özel bir değerlendirme de bulundu. İngiltere’de yaklaşık 4 yıldır kurumsallaşamayan bir CHP’nin olduğunu ifade eden Dikmen, “Bugün nihayet bunu sonuçlandırdık ve genel merkeze bağlı bir İstanbul İl Örgütü gibi çalışacak bir CHP olacak” dedi.

Bütün kesimlerle birleştirici, yapıcı ve kucaklayan bir tavır içinde olacaklarını belirten Dikmen, “Seçimlerden önce açıkladığımız 24 maddeden oluşan bir manifestomuz vardı, o maddelerin hepsini hayata geçirmek için tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Yeni başkan, CHP İngiltere Birliği olarak yeni bir sayfa açtıklarını geriye değil bundan sonra ileriye bakacaklarını kaydederek, “İngiltere’de artık sadece tek bir CHP olacak.

CHP Dayanışma Derneği ile önümüzdeki günlerde oturup durum değerlendirmesi yapıp bu konuya netlik kazandıracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!