İngiltere bu ölümü konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere bu ölümü konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2018 16:34

İngiltere’de polis tarafından yaralı olarak gözaltına alınıp gönderildiği cezaevinde ‘intihar’ ettiği öne sürülen 30 yaşındaki Mesut Olgun için Londra’daki Süleymaniye Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Türkiye’ye gönderilen Olgun’un naaşı doğum yeri Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Gönül köyünde toprağa verildi.

Haberin Devamı

TALİHSİZ Türk genci Mesut Olgun için Londra’daki Süleymaniye Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye dayı Ayhan Doğan, Bristol Turkish Community Başkanı Halil İbrahim Mayda, akrabaları ve sevenleri katıldı. Cami hocası Burhan Aygün, gençlere sahip çıkmanın öneminden bahsetti. İmam Hüseyin Tankişi’nin kıldırdığı cenaze namazı sonrası camide taziye töreni düzenlendi. Olgun’un cenazesi daha sonra gönderildiği Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Gönül köyünde toprağa verildi.

İngiltere bu ölümü konuşuyor

OLAY NASIL OLDU
Olgun’u ölüme götüren trajik olay 6 Haziran Çarşamba günü yerel saatle 03.00 sularında meydana geldi. Dil öğrenmek için 10 yıl önce Londra’ya gelen Olgun, vizesi sona erince Bristol kentinde yaşayan dayıları Cemil ve Ayhan Doğan’ın yanına yerleşti. Olgun olay günü iş sormak için 2 saat mesafadeki başka bir kentte gitti. Olgun, geri dönmek için saat 03.00 sularında otobüs terminaline geldi. İddiaya göre çevredeki iş yerlerinin camlarını kırdı. Olay yerine çağrılan polislere mukavemet gösteren Olgun, yine iddiaya göre elindeki bıçakla kendisine, polis ve polis köpeğine zarar verdi.

Haberin Devamı

İngiltere bu ölümü konuşuyor

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ
Daha sonraki gelişmeleri anlatan Olgun’un dayısı Ayhan Doğan ve Bristol Turkish Community Başkanı Halil İbrahim Mayda şunları söyledi: “Polisten henüz detaylı bilgi alamadık. Olay yerinde neler yaşandı, polis neler yaptı bilmiyoruz. Hastaneye gittiğimizde doktor, ‘cezaevinde intihar’ nedeniyle yoğun bakımda tutulduğu söyledi. Kendisine de bu ifadeyi hapishane müdürü söylemiş. Biz bu ölümü şüpheli buluyoruz. Olgun bu derin yaraları olay yerinde aldıysa neden hastaneye kaldırılmadı? Hapishane de aldıysa kim veya kimler tarafından yapıldı? Bu olayın üzerindeki esrar perdesinin aralanmasını istiyoruz. Hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

İngiltere bu ölümü konuşuyor

 

BAKMADAN GEÇME!