İngiliz polisine ilginç sakal yasası

Güncelleme Tarihi:

İngiliz polisine ilginç sakal yasası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 14:24

İngiltere’de bazı polis teşkilatlarınca kabul edilen yeni kıyafet yönetmeliği, sakallı polis memurlarına görev başındayken “sakal filesi” takma zorunluluğu getirerek tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Yeni yönetmelik ayrıca kadın polis memurlarının aşırı makyaj yapmamasını ve dövmeli polis memurlarının üniformalarından belli olan dövmelerini yara bantları ile kapatmasını da öngördü.

Yeni kıyafet kuralları ile ilgili tepkilerini sosyal medyada gösteren polis memurları “aşırı makyaj ve dövmelerin” yasaklanmasını doğru bulduklarını ancak, “yüzünde fileyle gezen sakallı polis memurlarının halkın dalga konusu olacağını” söyledi.

Konuyla ilgili Times gazetesine konuşan bir polis memuru da “Ütülü, tertemiz üniformasını giymiş, formda ama keçi sakallı bir polis memuru mu yoksa şişman, üniformasının içinde uyumuş gibi görünen temiz traşlı bir memur mu teşkilat için daha utanç verici bir görüntü sergiliyor” diyerek yeni yönetmeliği eleştirdi.

Sakal filesi uygulamasının son yıllarda moda olan uzun sakal modellerinin yaygın olduğu başkent Londra’da faaliyet gösteren Metropolitan Polis Teşkilatı tarafından benimsenmemiş olması da dikkat çekerken Lincolnshire ve Gloucestershire gibi bölgelerde polis teşkilatlarının bu uygulamayı şimdiden yürürlüğe soktuğu belirtildi.

Polis Federasyonu Başkanı Steve White, konu ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında “Tüm polis memurlarının görevdeyken derli toplu ve profesyonel görümeleri gerekiyor. Ama düzgünce tasarlanmış bir keçi sakalla Noel Baba sakalı arasında büyük fark var. Tüm memurlar sakalları konusunda makul davranmalı. Bazı sakallar, uzun saç gibi güvenlik riski yaratabilir. Suçlular memurların uzun saçlarını çekip bir boğuşma sırasında üstünlük sağlayabilir, bu nedenle biz uzun saçların arkadan toplanmasını istiyoruz. Bu uzun sakallar için de geçerli. Ancak gerçekten tartışıyor olmamız gereken sakaldan çok daha önemli konular var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!