İngiliz lisesinde peçe krizi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz lisesinde peçe krizi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 17:26

İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyindeki Camden Kız Okulu’nun okula kara çarşafla ve peçe takarak gelmek isteyen 16 yaşındaki bir öğrenciyi derslere almamaya karar vermesi tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

Okulun baş öğretmeni Elizabeth Kitcatt konu ile ilgil yaptığı basın açıklamasında, ismi basına açıklanmayan öğrenciyi derslere almama kararlarının “Okul kurallarına uygun olduğunu” belirtti ve “Bu okulda belli bir kıyafet yönetmeliğimiz var. Öğrenciler sağlık ve güvenlik kurallarını ihlal etmedikleri ve öğretmen öğrenci iletişimini engelleyecek şekilde giyinmedikleri sürece istedikleri her kıyafetle okula gelebiliyor” dedi.

Camden Kız Okulu’nun bir çok öğrencisi ve mezunu ise okulun uyguladığı peçe yasağının “İslamofobik” olduğunu belirtti ve internette konu ile ilgili imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına destek veren 700’den fazla kişi 5 yıldır aynı okula devam eden ancak bu yıl tamamen kapanmaya karar veren öğrencinin “Yaptığı seçimler nedeniyle eğitim hakkının elinden alınmamasını” talep etti.

Haberin Devamı

Mezunları arasında İngiltere eski Başbakanı Gordon Brown’ın eşi Sarah Brown, ünlü oyuncu Emma Thompson ve “Baharat Kız” Geri Halliwell de bulunan Camden Kız Lisesi ise okulun kıyafet yönetmeliği ile ilgili bir değişiklik yapmayı planlamadıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!