İngiliz AO World Bergheim’daki Avrupa merkezinde 2 bin 500 kişi istihdam edecek

Güncelleme Tarihi:

İngiliz AO World Bergheim’daki Avrupa merkezinde 2 bin 500 kişi istihdam edecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 00:10

İngiliz ev aletleri firması AO World Almanya’nın Bergheim kentini Avrupa merkezi seçti ve şehre devasa yatırımlar için start verdi. AO World, İngiltere’nin en büyük online beyaz eşya ve ev aletleri firması olarak biliniyor.

Haberin Devamı

Yetkililerin verdiği bilgilere göre borsada işlem gören AO World, Bergheim’da kuracağı Avrupa merkezini 5 bini yönetim merkezi, 30 bini ise merkez deposu olmak üzere 82 bin metrekare üzerine inşa edecek. Firma orta gelecekte ise 2 bin 500’e kadar çalışan istihdam edecek. AO World ilk aşama olarak Noel satışları ve mart 2015’e kadarki işlere başlamak için şu anda 260 çalışan arıyor.

Basın toplantısında yapacakları yatırımla ilgili bilgiler veren AO World Almanya yönetiminden Janina Rustige, “Bugün bizim genişlememiz yolunda önemli bir adımdır.” dedi. Firma olarak hedeflerini anlatan Rustige, “Biz orta vadede Avrupa’nın en büyük beyaz eşya - ev aletleri online firması olmak istiyoruz.” dedi. İngiltere’de artık müşterilerin yüzde 41’inin ev araç gereçlerini internet üzerinden, online olarak satın aldığını bildiren Rustige, Almanya’da ise bu alanda online ticaretin henüz piyasanın yüzde 14’ünü oluşturduğunu aktardı.

Diğer taraftan Almanya bu alanda yıllık 8.2 milyar Euro’luk ciroyla Avrupa’nın en büyük piyasası konumunda olduğuna dikkat çeken Rustige, “Burada çok daha büyük bir büyüme potansiyeli var ve AO Almanya’da yakında benzersiz bir servis sunacak.” dedi, müşterilerin 24 saat ev aletleri siparişi verebileceklerini kaydetti. Söz konusu ev aletleri ise çamaşır makinesinden buzdolabına oradan fırın ve ocağa kadar geniş bir yelpazeyi oluşturuyor.

AO’nun Almanya’da başlangıç için lojistik ve ürün gönderme gibi ticari alanlarda çalışmak üzere 260 çalışan aradığını bildiren şirket yönetiminden Rustige, “Biz gelecek yeteneği olan bir firmayız ve çalışanlarımıza meslek içi eğitim, yükselme gibi imkanlar sunuyoruz” dedi. Çalışanlarımızın kendilerini firmamızla özdeşleştirebilmesini ve kendilerini bizde iyi hissetmelererini istiyoruz.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!