İlkay'dan sonra Nuri ve Tolga da uzun süre yok

Güncelleme Tarihi:

İlkaydan sonra Nuri ve Tolga da uzun süre yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2014 12:31

Bundesliga'daki sakatlanan Türk futbolcular uzun süre forma giyemeyecek. Bir yılı aşkın süredir formasından uzak kalan İlkay'a Nuri Şahin ve Tolga Ciğerci de eklendi. Tolga ve Nuri'nin en az iki ay daha sahalardan uzak kalması bekleniyor. Sakatlığı bulunan Kaan'ın bu hafta oynaması ise soru işareti. Dört futbolcunun sakatlığı sadece onları kulüplerinin değil, milli takım formasından da uzak tuttu.

Haberin Devamı

BUNDESLİGA'da yeni sezonda sakatlıklar Türk kökenli futbolcuların yakasını bırakmıyor. Sezon öncesi şansızlıklar geçiren kimi futbolcular, uzun süre formalarına hasret kalacak. Ligdeki en şansız Türk futbolcular ise Dortmund'ta İlkay Gündoğan ve Nuri Şahin ile Hertha Berlin'li Tolga Ciğerci. Üç futbolcu da ciddi sakatlıkları nedeniyle formalarına hasret kaldı. Schalke'li genç defans oyuncusu Kaan Ayhan da kaslarındaki ağrılarından şikayetçi. Dortmund'ta dizinden sakatlanan Türk milli futbolcu Nuri Şahin, en az iki ay sahalardan uzak kalacak. Geçtiğimiz hafta ameliyat masasına yatan Nuri, başarılı bir ameliyat geçirdi. Evinde istirahat eden Nuri'nin 2014-2015 Sezonunun ilk yarısında maç yapması zor gözüküyor. Geçtiğimiz 5 Eylül'de 26. yaşını kutlayan Dortmund ve Türk milli takımının orta saha yıldızının formunu yakalaması yeni yılı bulacak gibi.
Geçen sezon çok başarılı maçlar çıkaran Tolga Ciğerci, sağlık konusunda çok şansız bir dönem geçirdi. Formunun zirvesindeyken ve Mart ayında Fatih Terim tarafından ilk kez milli takım aday kadrosuna çağrılan Tolga, Türkiye'de aday kadroya dahil olacağı günün öncesinde oynadığı maçta ayak bileğinden sakatlandı ve milli takıma da gidemedi. Üç hafta sahalardan uzak kalan Tolga, milli forma giyme şansını da kaçırdı. Ardından bu kez ayak parmağından sakatlanan Tolga, sezonu kapattı. Sakatlığı iyileşmeyen Tolga, Temmuz'da ameliyat oldu. Tolga, henüz topla çalışmalara katılamazken, sahalara dönüşü de Kasım ayını bulacak gibi.

İLKAY DAHA SÜRER
Koca bir sezonu sakat geçiren Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, bir yılı aşkın süre sakatlığıyla mücadele etti. 14 Ağustos 2013'te Almanya'nın Paraguay ile oynadığı özel maçta, belindeki ağrılara dayanamayan İlkay, maçın ilk yarısı bitmeden oyundan çıktı. O gün bu gündür ne Dortmund, ne de milli takım forması giydi. Belindeki sakatlık yüzünden 13 aydır oynamayan İlkay, geçtiğimiz haftasonu Dortmund'un U23 takımıyla yapılan hazırlık karşılaşmasında 35 dakika oynayabildi. Maçta İlkay'ın tedirginliği ve maç eksikliği hemen göze çarptı. İlkay'ın yeniden formasına ve eski formuna kavuşması için hala zamana ihtiyacı var. En iyi ihtimalle iki hafta daha formaya ve futbola olan hasreti sürecek.
İlkay, Nuri ve Tolga kadar sakatlığı ciddi olmasa da Schalke'li Kaan Ayhan da bir diğer sakat futbolcu. Schalke'nin defansında Jens Keller'in en çok güvendiği isimlerin başında gelen 19 yaşındaki Kaan, kaslarındaki ağrılarından şikayetçi. 2016 Avrupa Şampiyonası Grup eleme maçları nedeniyle lige verilen arada tedavisini sürdüren Kaan, büyük bir oranda iyileşti. Kaan'ın bu hafta M'Gladbach deplasmanında oynanacak maçta takımının formasını giymesi soru işareti.

DÖRDÜDE MİLLİ MAÇLARI KAÇIRDI
Tolga, Kaan ve Nuri sakatlıkları nedeniyle Türk milli takımının 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup eleme ilk maçının aday kadrosuna da çağrılmadı. Nuri, Fatih Terim'in vazgeçilmezi. Kaan ve Tolga da Fatih Terim'in yakından takip ettirdiği ve milli takıma çağırmayı düşündüğü futbolculardı. Ancak sakatlıklar nedeniyle üçü de milli takamın İzlanda karşılaşması kadrosuna dahil olamadı. Terim bu nedenle Bundesliga'dan sadece Leverkusen'de oynayan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'na milli davetiye gönderdi. Sakatlığı yüzünden Brezilya'daki FİFA 2014 Dünya Kupası'na gidemeyen İlkay, Alman milli takımının İskaçya'yı 2-1 yendiği maçta da kadroda yoktu. Löw'ün her fırsatta övgüyle bahssettiği ve sakatlığını geçmesi durumunda milli formayı tekrar vereceğini söylediği İlkay'ı sakatlık ve form durumuna göre Ekim ayında oynanacak Polonya maçına davet etmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!