İlkay Gündoğan, Erdoğan ile buluşmalarını anlattı

Güncelleme Tarihi:

İlkay Gündoğan, Erdoğan ile buluşmalarını anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 10:22

Türkiye kökenli Alman milli futbolcu İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluşmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Gündoğan, “Görüşmede asla bir siyasi mesaj vermek söz konusu değildi” dedi.

Haberin Devamı

ALMAN milli takımının İtalya’nın Güney Tirol Bölgesi’nde kamp yaptığı otelde Alman gazetecilerin konuyla ilgili sorularına cevap veren İlkay Gündoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin ardından yapılan eleştirilerin kendisini olumsuz etkilediğini söyledi. Gündoğan, “Özellikle de kişisel hakaretler beni çok etkiledi. Buluşmayı kimilerinin doğru bulmamalarını anlıyorum” derken, son dönemlerde kendisinin de uyumun gerçekleşmesi için çok şeyler yatığını vurguladı.
Eleştiriye her zaman açık olduğunu belirten İlkay Gündoğan, “Herkesin bir fikri var. Bu yüzden biz fikrimizi açıklama özgürlüğüne sahibiz. Ben de fikir özgürlüğünü savunuyorum. Bu yüzden de Almanya’dan doğup büyüdüğüm için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Ama kendime hakaret edilmesine izin vermem” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İLE SIKI BAĞLARIMIZ VAR
Yaşananların kedisi için bir tecrübe olduğunu vurgulayan Gündoğan, “Bizim Türk kökenli olmamız nedeniyle Türkiye ile sıkı bağlarımız var. Ama bu Steinmeier’in bizim cumhurbaşkanımız, Merkel’in de başbakanımız olmadığını iddia ettiğimiz anlamına gelmez. Görüşmede siyasi mesaj verme asla söz konusu değildi” diye konuştu.
Konuyla milli takım futbolcularının da ilgilendiğini belirten Gündoğan, “Milli takım arkadaşlarımız tabi ki konuya ilgi duydu. Nasıl geliştiğini merak ettiler. İngiltere’de top oynayan Türk kökenli futbolcuları davet ettiler. Bu çerçevede buluşma gerçekleşti ve fotoğraflar çekildi” dedi.

İlkay Gündoğan, Erdoğan ile buluşmalarını anlattı

BENİM İÇİN AĞIR DARBE OLDU
Mesut Özil ile kendisinin göçmenlerin yoğun olduğu Gelsenkirchen kentinde doğduklarını hatırlatan Gündoğan, “Almanya’ya uyum sağlamadığımız ve Alman değerleriyle yaşamadığımız yönündeki suçlamalar benim için ağır bir darbe oldu” ifadelerini kullandı.

KENDİ TARAFTARININ ISLIKLAMASI ZOR BİR DURUM
Avusturya ile oynana ve Almanya’nın 2-1 yenildiği maçta İlkay ve Mesut Özil Alman taraftarlar tarafından ıslıklanmıştı. İlkay ıslıklarla ilgili ise “Futbolcular rakip takımın taraftarlarının ıslıklı tepkisine alışık. Ama kendi taraftarının ıslıklaması çok zor bir durum” dedi.
Alman milli takım yetkililerin futbolcuları gazetecilerle buluşturma programı çerçevesinde kadroda bulunan 22 futbolcu basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Mesut Özil ise görüşmeyi kabul etmedi.
Bu arada Alman milli takım yıldızı Thomas Müller, “Biz Mesut Özil ile İlkay Gündoğan’ın arkasındayız. Takımın ilk buluşmasında konuyu bize anlattılar” dedi.

BAKMADAN GEÇME!