İlk oylar gümrüklerde kullanıldı

Güncelleme Tarihi:

İlk oylar gümrüklerde kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 11:05

Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak seçim için yurt dışında yaşayan seçmenler oy kullanmaya başladı. İlk oylar Almanya, Avusturya ve Fransa’da, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ve gümrük kapılarında dün kullanıldı.

Haberin Devamı

SEÇMENLER Almanya’da Berlin, Köln, Münih, Hannover, Hamburg, Nürnberg, Karlsruhe, Frankfurt, Essen, Münster, Düsseldorf, Stuttgart ve Mainz başkonsolosluklarına ait seçim merkezlerinde, Avusturya’da Viyana, Bregenz ve Salzburg başkonsolosluklarında, Fransa’da Bordeaux, Lyon, Marsilya, Nantes, Paris ve Strazburg başkonsolosluklarında oy verdi.
Güvenlikten geçerek sandık başına giden seçmenler kimlik kontrolünün ardından işlemlerini yaptırdı. Seçmenlerin, oy kullanmak için TC kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya pasaportlarını gösterdi.
Seçmenler 7-19 Haziran arasında yerel saatle 09.00-21.00 arasında randevu almadan oy kullanabilecek.

ANKARA’YA GÖNDERİLECEK
Yurt dışında kullanılan oylar, THY’ye ait uçaklarla Ankara’ya gönderilecek. Tüm oy torbaları, ATO Kongre Merkezi’ndeki özel güvenlikli salona götürülerek burada Türkiye genelindeki oy kullanma işlemi sona erene kadar muhafaza edilecek.
Yurt dışı oyları, 24 Haziran’da saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından sayılmaya başlanacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’DAN GİDENLER KULLANDI
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ilk oy kullananlar, Almanya’dan giden tatilciler oldu. Almanya’da yaşayan Bahattin Kavak, “Vatanını ve milletinin seven yüreklere selam olsun. Avrupa’da, geçen seçimde öncekilere göre yoğun bir ilgi vardı” diye konuştu.
Almanya’da yaşayan Mecbure Altun, ömründe ilk defa oy kullanacağı için çok sevinçli olduğunu söyledi. Altun, “Seçimlerin vatan için hayırlı olmasını istiyoruz” dedi.
Yaşar Altun, “Bizi sabah saatinde buraya getiren neden memleketimiz. Başka bir amacımız yok. Memleketimiz için hayırlı olsun. Almanya’da da yoğun seçim katılımı olacak. Buna inanıyorum” diye konuştu.

OY VERMEK İÇİN 6 SAAT BEKLEDİLER
Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli sınır kapılarında altı sandık kuruldu. Önceki akşam saat 02.00’de Kapıkule’ye giden Hüseyin ve Süleyha Kara çifti, oy kullanabilmek için gümrükte altı saat bekledi. Süheyla Kara, “Belçika’dan geliyoruz, saat 02.00’de Kapıkule’ye ulaştık. Sabah seçimler başladığında ilk oyu da biz kullandık. Çok mutlu olduk. Vatanımıza hayırlısı olsun, umarım herkes oyunu kullanır” dedi.
Almanya’da yaşayan Şaban Kayacan da, oy verebilmek için gümrükte sabahladığını belirterek, “Özellikle tarihi bugüne seçtik, gümrüğe gece geldik, ancak oy kullanmak için burada bekledik, oyumu kullandım. Vatana, millete hayırlısı olsun” dedi.
Hollanda’da yaşayan Erdal Taşezer, oy kullanabilmek için özellikle Türkiye ziyaretini bu tarihe ayarladığını ifade ederek, “Oyumu kullandım. Oy kullanmak için Türkiye’ye gelişimi bugüne denk getirdim. Seçimler Türkiye’ye hayırlı olsun. Bir oy, bir oydur, benim memleketim, hayırlısı olsun” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!