İLK BAKIŞ

Güncelleme Tarihi:

İLK BAKIŞ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 11:01

Almanya’nın Ekonomi Bakanı Philipp Rösler de böyle gelmişti. Vietnamlı kimsesiz bir çocuktu... Bir yolcu uçağıyla gelmişti, hiç bilmediği, tanımadığı bu ülkeye. Bu kez yolcu Suriyeli bir mülteci çocuktu. Savaştan kaçmıştı. Almanya ona kucak açtı. İşte Suriyeli çocuk, uçağın penceresinden yeni vatanına ürkek ve şaşkın bakıyordu.

Haberin Devamı

ALMANYA’NIN ülkeye kabul ettiği beş bin kişilik Suriyeli mülteciden ilk kafile önceki akşam Hannover’e geldi. Suriye’den Lübnan’a kaçan ve oradaki mülteci yurdundan özel uçakla alınan Suriyelileri Hannover hava limanında Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Aşağı Saksonya Uyum Danışmanı Doris Schröder-Köpf “Hoş geldiniz” diyerek karşıladılar.

MERAKLI GÖZLER
Hamburg Airways’tan kiralanan özel uçakla gelen 38’i çocuk toplam 107 Suriyeli uçak indikten sonra park pozisyonuna geçerken pencerelerden meraklı bakışlarla etrafı gözlediler. Kafileyi apronda karşılayan Alman siyasetçiler kendilerine Arapça “Hoş geldiniz” dediler. Çok yorgun ama beklemedikleri karşılamadan ötürü mutlu gözüken Suriyeli mültecilerin arasında bulunan çocuklara çikolata ve oyuncaklar verildi. Mülteciler hava limanından otobüslerle geçici olarak kalacakları Friedland’daki mülteci yurduna götürüldüler. Friedland’da iki hafta kalacak olan Suriyeliler, daha sonra Almanya’nın çeşitli eyaletlerine gönderilecekler.

Haberin Devamı

ELEŞTİRİLER VAR
Türkiye, Lübnan ve Ürdün gibi ülkeler çok kısıtlı imkanlarına rağmen savaştan kaçan yüzbinlerce Suriyeliyi kabul ederken Almanya gibi zengin bir ülkenin sadece 5 bin kişiyi kabul etmesini eleştiren insan hakları ve mülteci dernekleri Federal Hükümeti göreve çağırdılar. Yeşillerli Jürgen Trittin, Almanya’nın ilk etapta en az 50 bin Suriyeli alması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!