İktidar olmak isteyen AfD’nin umudu terör

Güncelleme Tarihi:

İktidar olmak isteyen AfD’nin umudu terör
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2016 12:51

Yabancı ve İslam karşıtı parti Almanya için Alternatif (AfD), Almanya’da ölü ve yaralıların olduğu bir terör saldırısı gerçekleşsin diye adeta dua ediyor.

Haberin Devamı

Almanya’da yapılan son seçimlerde oyunu giderek artıran AfD, Başbakan Angela Merkel ve hükümetini yıkıp iktidara gelmek için, böyle bir terör saldırısını büyük bir fırsat olarak görüyor. AfD’nin olası terör saldırısı için bir afiş hazırlattığını yazan Spiegel dergisinin haberine göre sinsi plan şöyle işleyecek;

Ölü ve yaralıların olduğu bir terör saldırısı durumunda, Almanya’nın en küçük beldesine varıncaya kadar en işlek cadde ve kavşaklara, büyük harflerle “DANKE, FRAU MERKEL” (TEŞEKKÜRLER, BAYAN MERKEL) afişleri asılacak. Parti içinde hazırlanan önergede ise planın hedefi şöyle yazıyor; “Merkel’i en kısa zamanda istifaya zorlamak ve görevinden alaşağı etmek.”

ÖNERGEYİ İMZALADI

Planın düşünce babası da AfD Hessen Eyalet Teşkilatı böyle bir saldırıya hazır olmak için harekete geçti. “Teşekkürler, Bayan Merkel” yazılı afiş ve pulların şimdiden basılıp, ilçe teşkilatlarına varıncaya kadar tüm teşkilatlara gönderilmesi ve saldırı olur olmaz, her yere bu afiş ve pulların asılması için parti yönetimine önerge verdi.
Hessen Eyalet Teşkilatı Başkanı Peter Münch, kendisine sunulan önergeyi imzaladığını doğruladı. 24 Eylül’de Kassel’de yapılacak parti yönetim kurulu toplantısında önerge görüşülerek, karara bağlanacak.

Haberin Devamı

TERÖR, AŞIRI SAĞIN UMUDU OLDU

Terör saldırısı, genel olarak aşırı sağın Avrupa’da iktidara gelebilmek için en büyük umudu. Hollandalı aşırı sağcı Geert Wilders, Almanya’nın Ansbach kentindeki saldırıda Facebook hesabından fotomontajla hazırlanmış, Merkel’in eli kana bulanmış fotoğraf paylaştı ve altına Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’e atfen “Teşekkürler Angela ve Mark, bu teröristleri içeri bıraktığınız için” diye yazdı.
Fransa’da ise Marine Le Pen’in milletvekili yeğeni “Merkel’in milyon mültecisi içinde daha ne kadar terörist var? 10? 100?, 1000?” diye Tweetter’dan mesaj yazdı.
Avusturya’da da Heinz Christian Strache, “Bunlar sorumsuz göç ve hoşgeldin siyasetinin meyveleri” diye yazdı.
11 Eylül 2001’de ABD’de ikiz kulelere terör saldırısına, Almanya’da bazı camilerde sevinenler olduğu haberleri çıkmıştı. Ancak bu tür saldırılara asıl sevinenler, sadece terör örgütleri değil, aynı zamanda Avrupa’nın aşırı sağcıları oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!