İkinci ayak parmağımızı hissetmekte zorlanıyoruz!

Güncelleme Tarihi:

İkinci ayak parmağımızı hissetmekte zorlanıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 15:16

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği ilginç bir deney, insanların yarısının gözleri kapalıyken ayak parmaklarına dokunulduğunda baskın olmayan ayaklarındaki ikinci parmağı hissetmekte güçlük çektiğini ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Tamamen sağlıklı 19 kadın ve erkeğin gözlerini kapatıp ayak parmaklarına hafifçe dokunan uzmanlar, deneklerin yarısının sadece 9 parmaklarına dokunulduğunu hissettiğini, ikinci parmaklarının yerini hayal edemediğini ve zaman zaman dokunulan parmaklarının hangisi olduğunu anlamakta güçlük çektiğini gördü.

Araştırmacılar böyle bir etkinin el parmaklarında görülmediğini belirtirken bu durumun iki nedene bağlı olabileceğini söyledi.

Ayak parmaklarının birbirine çok yakın olduğunu ve tek başlarına hareket etme kabiliyetlerinin çok sınırlı olduğunu belirten uzmanlar bu durumun beynin bakmadan hangi parmağın uyarıldığını anlamasını, özellikle de baş parmak ve küçük parmak arasındaki üç parmak söz konusu olduğunda zorlaştırdığını dile getirdi.

Ayrıca beynin ayak parmaklarını özel olarak, kendilerine has şekilleri ile algılamak yerine onları yan yana dizili beş eş blok olarak algılıyor olabileceğini ve baş parmağın diğer parmaklara göre daha geniş olması ve neredeyse iki blokluk yer kaplaması nedeniyle ikinci parmağın algılanmasının zorlaşabileceği belirtildi.

Araştırma sonuçları Perception isimli akademik dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!