İkinci Alman mucizesi genç Türklerle olacak

Güncelleme Tarihi:

İkinci Alman mucizesi genç Türklerle olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 13:36

Türk-Alman Sağlık Vakfı’nın (TDG), Giessen kentinde düzenlediği iftara katılan Federal Başbakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Helge Braun, 1960’larda birinci Almanya mucizesinin ilk nesil Türklerle gerçekleştirildiğini, dijital devriminin yeni nesil Türklerle yapılacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

İFTARA Hessen Eyalet Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Greilich, Giessen Büyükşehir Belediye Başkanı Dietlind Grabe Bolz, Giessen Encümeni Astrid Eibelshauses, Hessen Yabancılar Meclisi Çalışma Birliği Başkanı Enis Gülegen, SPD temsilcisi Hıdır Karademir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

İkinci Alman mucizesi genç Türklerle olacak

Yemekte konuşan Federal Başbakanlık Müsteşarı CDU’lu Helge Braun, “40-50 yıldır refah içinde yaşıyoruz. Kişi başına gelirde dünyanın zirvesindeyiz. Ancak dijitalleşmede gerideyiz. Bunun için teknikten hoşlanan genç insanlara ihtiyacımız var. Birinci Almanya mucizesini 50 yıl önce Türklerle gerçekleştirdik. Dijitalleşme yarışını da bilim ve teknikte iyi, genç Türklerle kazanacağımıza, ikinci Alman mucizesini onlarla yapacağımıza inanıyoruz” dedi.
Birbirine şüpheyle bakmak yerine, daha çok buluşma ve diyaloga ihtiyaç olduğunu kaydeden Giessen Büyükşehir Belediye Başkanı Grabe Bolz da kentte her türlü ırkçı, ayrımcı, İslamofobik, anti semitist, yabancı düşünceye karşı çıktıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İkinci Alman mucizesi genç Türklerle olacak
Yaşar Bilgin, Helge Braun’a Altınordu Belediyesi’nin özel imalatı pikola fındığını hediye etti.

‘DİNİ DIŞLAMAK, TOPLUMU FAKİRLEŞTİRİR’
Müslümanlarla birlikte Almanya’nın farklı bir atmosfere büründüğünü belirten Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin ise “Almanya’da yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Müslümanlarla birlikte farklı bir değer kazandı. Farklı bir atmosfer oluştu. Ancak İslam’ın bazı engelleri olduğunu tartışılıyor. Dinler insanları bir araya getirir, diyalogu artırır. Dini toplumdan uzaklaştırmak mümkün değildir. Dini dışlamak, toplumu fakirleştirir. Oruç tutanlar, tutmayanların, farklı dinden insanların iftarda buluşmasını önemsiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!