İki tarafta da hoşgörü olmalı

Güncelleme Tarihi:

İki tarafta da hoşgörü olmalı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2014 09:17

Almanya’nın Saksonya Eyaleti başkenti Dresden’de İslam ve göçmen karşıtı ‘Pegida’, her pazartesi akşamı gösteri düzenliyor.

Haberin Devamı

Bugün akşam göstericiler yürüyüş yerine Noel şarkıları söyleyecek. Saksonya Eyalet Başbakanı Stanislaw Tillich (CDU), PEGİDA gösterilerine karşı halkı ‘hoşgeldin kültürü’ne sahip çıkmaya çağırdı. Saksonya’nın 25 yıldır dünyaya açıldığını belirten Tillich, “Aynı şekilde bizim de dünya ‘Hoşgeldin’ dememiz lazım. Kafamızda duvarlar olmadan. İnsanların bize gelmesi ve bizim ‘Hoşgeldiniz’ dememiz, hep Saksonya’nın yararına oldu. Bizim iki tarafta da hoşgörüye ihtiyacımız var. Herkesin şunu bilmesi gerekir ki, gelecekte göçe gereksinim var. Korkuların tutsağı olmayalım” dedi.
SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi de Pegida gösterilerinin Almanya’da yabancı düşmanı saldırılar için ortam hazırladığını söyledi. Fahimi, “Böyle bir hava bazı kişileri mülteci yurtlarına saldırıya cesaretlendiriyor. Son olarak Bavyera’nın Franken bölgesinde yaşandığı gibi. Pegida gösterisini organize edenler, manevi kundakçılar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!