İki Almandan biri sınırlar mültecilere kapatılsın

Güncelleme Tarihi:

İki Almandan biri sınırlar mültecilere kapatılsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:57

Almanya'da yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın yarısının mülteci akınının durdurulması için sınırların kapatılmasından yana olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

INSA tarafından Focus Online için yapılan araştırmaya göre, Almanların yüzde 48i sınırların mültecilere kapatılmasını istiyor. Yüzde 12lik bir kesimin görüş belirtmekten kaçındığı araştırmada yüzde 40 sınırların açık tutulması gerektiğini düşünüyor.

Araştırmaya göre, sınırların kapatılmasını en çok Almanya için Alternatif Partisi AfD taraftarları istiyor.

AfD seçmeninin yüzde 95i, Hür Demokrat Parti FDP taraftarlarının ise yüzde 49u mülteci akınının durması için sınırlar kapatılsın görüşünde. Buna karşı çıkanlar ise yüzde 63 ile Yeşiller Partisi, yüzde 51 ile Sosyal Demokrat Parti taraftarları. Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU seçmeninin ise yüzde 41i sınırların kapatılmasını, yüzde 47si ise açık tutulmasından yana.

Eyaletler bazında bakıldığında sınırların kapatılmasını en çok Saksonya (yüzde 62), Hessen ve Thüringen ( yüzde 58) ve Rheinland-Pfalz (yüzde 56 ) eyaletinde yaşayanlar istiyor. Sınırların kapatılmasına en çok karşı çıkan eyalet ise yüzde 58 ile Bremen.

YÜZDE 58 MERKEL'İN POLİTİKASINA KARŞI

Araştırma sonuçlarına göre, Başbakan Angela Merkelin mülteci politikasını destekleyenlerin oranı sadece yüzde 28.Katılımcıların yüzde 58i izlenen politikalara karşı çıkarken, yüzde 14 ise görüş belirtmekten kaçındı. Hükümet ortaklarından CDU/CSU seçmeninin yüzde 44ü, SPD seçmeninin de yüzde 57si izlenen politikaları yanlış buluyor. Araştırmaya katılanların yüzde 65i, birlik partilerinin ise yüzde 56sı, mülteci politikası nedeniyle Angela Merkelin başbakanlığını tehlikede görüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!