İftar yemeğinde ‘İslamofobik saldırılar artıyor’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

İftar yemeğinde ‘İslamofobik saldırılar artıyor’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 10:15

Viyana’da Avusturya İslam Federasyonu tarafından iftar programı düzenlendi. İftara Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Mehmet Ferden Çarıkçı, Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya, İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ Çarıkçı, yaklaşık bir yıldır Viyana’da görev yaptığını belirterek iftarda çeşitli etnik köken ve dine sahip katılımcılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çarıkçı, “Ramazan paylaşmaktır. Düşüncelerin, duyguların paylaşıldığı önemli bir aydır” dedi.

Avusturya’da yaşayan vatandaşların bulundukları ülkede birlik içinde başarılı bir şekilde yaşamasından Türkiye’nin memnuniyet duyacağını belirten Çarıkçı, “Türkiye kendine sığınan mazlumları unutmadığı gibi vatandaşlarını ve soydaşlarını da hiçbir zaman unutmaz. Vatandaşlık bizim için gönül bağının hukuki olan ifadesidir” diye konuştu.
Çarıkçı, Türkiye’de 24 Haziran’da seçimlerin yapılacağını hatırlatarak, Yüksek Seçim Kurulu’nun öngördüğü bütün talimatların yerine getirildiğini, Avusturya’nın Almanya gibi en uzun süre seçmenlerin oy kullanacağı ülkelerden biri olduğuna dikkati çekti.
13 gün boyunca 7-19 Haziran arasında Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında kurulacak sandıklarda seçmenlerin oylarını kullanabileceğini aktaran Çarıkçı, Avusturya makamlarına gösterdikleri iş birliğinden ötürü teşekkür etti.
Filistin’de yaşanan drama da değinen Çarıkçı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı tarafından düzenlenen ‘Filistin İnsani Yardım Kampanyası’na destek olunması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İftar yemeğinde ‘İslamofobik saldırılar artıyor’ uyarısı

İbrahim Olgun, Mehmet Arslan, Mehmet Ferden Çarıkçı (soldan sağa).

‘BİRLİK VE BERABERLİK’ ÇAĞRISI
İslam Cemaati Başkanı İbrahim Olgun da Avusturya’da yaşayan Müslümanların zor günlerden geçtiğini vurgulayarak, birlik ve dayanışma içinde bu zor günlerin üstesinden gelinebileceğini söyledi. Olgun, Ramazanın yalnız Müslümanlara ait bir ibadet olmadığını diğer semavi dinlerde de bulunduğunu anımsatarak, Ramazanın birleştirici ruhuna dikkati çekti.

DİNDARLAR SUÇLU İLAN EDİLMESİN
Viyana İslam Federasyonu Başkanı Mehmet Arslan da Avusturya’da din ve vicdan özgürlüğünün yasalarca koruma altına alındığını belirterek, “Irkçı, İslamofobik ve antisemitik saldırılar artış göstermekte. Ne yazık ki kimileri dini ibadetlerin özgürce yapılmasını anlayışla karşılamıyor” dedi. Avusturya’da her bir bireyin hukukun üstünlüğü ve din özgürlüğünü sağlamak için çalışması gerektiğini belirten Arslan, “Hangi dine mensup olursa olsun dindar insanlar korkmadan, suçlu ilan edilmeden dini vecibelerini yerine getirmelidir” diye konuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!