İçişleri Bakanı suskunluğunu iki gün sonra bozdu

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı suskunluğunu iki gün sonra bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2018 14:38

Almanya pazar akşamında beri Chemnitz kentinde yabancı avına çıkan nenoazilerin yol açtığı olayları konuşuyor. Buna rağmen Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer iki gün boyunca sustu. Seehofer, gelen tepkiler üzerine bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Chemnitz kenti üç gündür ürkütücü olaylara sahne oluyor. Mültecilerle kavga eden bir Almanın bıçaklanarak öldürülmesini bahane eden neonaziler, kenti birbirine kattı. “Burası bizim ülkemiz, halk biziz, defolup gidin” sloganları atan neonaziler, sokaklarda yabancı avına çıktı. Başbakan Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, olayları çıkaran neonazilere tepki gösterdi ve “Bu görüntülerin hukuk devletimizde yeri yok” dedi. Ama kamu düzeni ve güvenliğinden sorumlu Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer’den iki gündür ses çıkmıyor. Bakan kamuoyundaki tüm yoğun tartışmalara rağmen suskunluğunu iki gün boyunca bozmadı. Seehofer’e konuşması için tüm siyasi partiler baskı yaptı. Hükümet ortağı SPD, muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti, Seehofer’in susmasına tepki gösterdi.
SPD Genel Sekreteri Lars Klingbeil, “Ben kesinlikle Seehofer’in İçişleri Bakanı olarak görüş belirtmesi gerektiği görüşündeyim” dedi. 
Sol Parti milletvekili Jan Korte, “İçişleri Bakanı nerede ve ne yapıyor şimdi?”, Yeşillerli politikacı Ludwig Hartmann da, “İçişleri Bakanı görevine ne zaman başlayacak acaba?” diye sordu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı suskunluğunu iki gün sonra bozdu

‘HİÇBİR ŞEY HAKLI GÖSTERMEZ’
Bu tepkilerin ardından Seehofer, nihayet bugün açıklama yaptı. Bıçaklı saldırıda ölen Almanın ailesine başsağlığı dileyen Seehofer, duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Halkın bu olay üzerine endişesini anladığını belirten Seehofer, ancak taşkınlıkların asla kabul edilemeyeceğini söyledi ve yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“En derin duygularımla bıçaklı saldırı kurbanının ailesinin yanındayım. Bu ölümden dolayı derin üzüntü duyuyorum. Halkın bunun üzerine endişesini anlayışla karşılıyorum. Ama şunu da çok açıkça söylemek istiyorum: Hiçbir şey şiddet veya şiddet olaylarına çağrıyı haklı gösteremez. Bunun bizim hukuk devletimizde yeri yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!