İçişleri Bakanı Seehofer geleneği bozdu

Güncelleme Tarihi:

İçişleri Bakanı Seehofer geleneği bozdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 09:54

Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, Başbakanlık’ta bugün düzenlenecek Uyum Zirvesi’ne katılmayacağını teyit etti. Bakan, gazeteci-yazar Ferda Ataman’ın katılımcılar arasında olmasının kararında etkili olduğuna işaret etti.

Haberin Devamı

ALMANYA İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in Berlin’de düzenlenecek Uyum Zirvesi’ne katılmayacağı açıklandı. Almanya’nın kamu televizyonu ARD’nin bakanın etkinliğe katılmayacağı yönündeki haberi Seehofer’in sözcüsü tarafından teyit edilirken, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Marco Wanderwitz’in bakanı temsilen zirveye katılacağı belirtildi. Uyum Zirvesi ilk kez İçişleri Bakanı’nın katılımı olmaksızın düzenlenecek.

İçişleri Bakanı, zirveye katılmama nedeninin zirveye gazeteci- yazar ve ‘Yeni Alman Organizasyonları’ (Neue Deutsche Organisationen) adlı göçmen örgütünün sözcüsü Ferda Ataman’ın da davet edilmesi olduğuna işaret etti. Seehofer, gazetecilerin “Etkinliğe katılmamanızın Ataman ile bir ilgisi var mı?” sorusuna “Evet” diye yanıt verdi.

YAZISIYLA BAKANI KIZDIRMIŞTI
Ferda Ataman, Federal İçişleri Bakanlığı’nın adının ‘İçişleri, İmar ve Yurt Bakanlığı’ olarak değiştirilmesine tepki göstermiş ve Ermutigung gazetesindeki yazısında bakanlığın ismine eklenen ‘yurt’ kavramını eleştirmişti. Ataman yazısında, “İçinde bulunduğumuz dönemde yurt kavramından bahseden politikacılar genellikle yükselen yabancı korkusuna bir cevap aramaktadır” ifadelerini kullanmıştı. Ataman, kavramın içinde kullanıldığı bağlamda yalnızca “kan bağı ve toprakla” ilişkilendirilebileceğini belirterek; ifadenin tehlikeli olduğunu savunmuştu. Ataman’ın yazısına tepki gösteren Seehofer ise “yurt” ifadesini Nasyonel Sosyalistler’in diliyle ilişkilendirmenin yanlış olduğunu söylemişti.

BAKMADAN GEÇME!