Horst Seehofer: İflas ederiz!

Güncelleme Tarihi:

Horst Seehofer: İflas ederiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 12:07

Başbakan Angela Merkel, hükümet programını açıklarken, ‘21. yüzyıl internet çağında, sınırları kapatmakla mülteci akınının önleneceği’ düşüncesini hayal diye niteledi. Merkel’in bu açıklamasına Münih’ten anında yanıt geldi.

Haberin Devamı

Kardeş parti ve hükümet ortağı CSU Genel Başkanı Horst Seehofer, Başbakan Merkel’i zaman kaybetmeden mülteci akınını durdurmaya çağırdı:
“Başbakan Merkel, bengin bir ülke olarak Almanya’nın da sınırsız sayıda mülteci alamayacağı mesajı vermeli. Mülteci göçünü sınırlamadan, göçmenlerin bizim topluma uyumunu sağlayamayız. Kendi sınırlarını güvence altına almadan, mülteci gelmesini önlemek için Türkiye’nin sınırlarını korumasını istemek inandırıcı olmaz. Mülteci göçünü sınırlamadan, ülkemizde doğrudan güvenlik sorunları yaşarız. Mülteci göçünü sınırlamadan, devlet olarak Almanya’da ve Avrupa’da çok fena iflas ederiz. Şimdi insanlar iş istiyor, sadece sıcak ve güzel laflar değil.”

Merkel, partisi CDU içinde de sert eleştirilere hedef olmaya başladı. Kapalı kapılar ardındaki grup toplantısından dışarı sızan bilgilere göre Merkel, “Bu çağda sınırları kapatarak, mülteci akınını önleriz diye ciddi düşünen var mı” diye sordu. Bunun üzerine “Evet” sesleri yükseldi ve evet diyenlere alkışlarla destek geldi.

KAOSU DURDURUN

Merkel, partisinin bölgesel kurultaylarında da soğuk hava ve sert tepkilerle karşılaşıyor. Saksonya Eyaleti’ndeki Schkeuditz kentinde, bin parti üyesinin katıldığı bölgesel kurultayda Merkel, çok sert sözleri sineye çekmek zorunda kaldı. Kurultayda, “Mülteci kaosunu durdurun. Merkel’i tahtından indirin” yazılı pankart açıldı. Bir CDU üyesi ise Merkel’e “Utanın” diye bağırdı.
90 bin üyesi bulunan Almanya Öğretmenler Birliği de sınıflarda mülteci öğrenci sayısına sınır konulmasını istedi. Birlik Başkanı Heinz Peter Meidinger, göçmen öğrenci sayısının yüzde 30 olduğu yerde başarının düştüğü, yüzde 50 olması durumunda bunun dramatik sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!