Hollande'dan Türkiye ve Ermenistan'a çağrı

Güncelleme Tarihi:

Hollandedan Türkiye ve Ermenistana çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 09:44

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ve Ermenistan’a ikili ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ve Ermenistan’a ikili ilişkilerde yeni bir dönemi başlatmaları çağrısında bulundu.

Fransa’daki Ermeni Dernekleri Koordinasyon Komitesi’nin yıllık akşam yemeğine konuk olan Hollande, burada yaptığı konuşmada, ''Türkiye ve Ermenistan’ın yeni bir başlangıç yapması için tabuları yıkmanın zamanı geldi'' ifadesini kullandı.

Geçen yıl Türkiye’de hükümetin 1915 olayları sırasında yaşanan acılar ve dramla ilgili açıklamasına atıfta bulunan Hollande, ''gerçeğin ortaya çıkması için sürdürülen çabaların sürmesi gerektiğini'' kaydetti.

Hollande, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının tanınmasıyla ilgili olarak, ''100. anma yılında yeni jestler ve adımları göreceğimizi düşünüyorum'' ifadesini kullandı. François Hollande, 24 Nisan'daki anma törenleri için Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gideceğini söyledi.

Fransa Anayasa Mahkemesi, parlamentonun kabul ettiği 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasayı, ''ifade özgürlüğüne aykırı olduğu'' gerekçesiyle 2012 yılında iptal etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!