'Hollanda'da E111 belgesi çok sorun çıkaracak'

Güncelleme Tarihi:

Hollandada E111 belgesi çok sorun çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2014 14:35

Hollanda'da yaşayan Tuncer Barutçu, E111 belgesiyle ilgili çok önemli bir gelişmeyi Hürriyet okurlarıyla paylaştı. Hollanda'da bu yıl çıkan bir kanundan pek çok kimsenin haberdar olmadığını belirten Barutçu, Hollandalı Türklerin bu sene çok zorluk çekeceğine inanıyor. Hürriyet olarak biz de soruyoruz. Tuncer Barutçu'nun bu şikayetini kim duyacak?

Haberin Devamı

Sıla Yolu için hazırladığımız "Çek Gönder" kampanyasına ilgi büyük oldu. Avrupalı Türkler, Sıla Yolu'nda yaşadıkları veya karşılaşmaktan çekindikleri sorunları Hürriyet okurlarıyla paylaşmaya başladı.

Sorununu Hürriyet'le paylaşanlardan biri de Hollanda'da yaşayan Tuncer Barutçu oldu. Barutçu, E111 belgesiyle ilgili çok önemli bir gelişmeyi Hürriyet okurlarıyla paylaştı. Hollanda'da bu yıl çıkan bir kanundan pek çok kimsenin haberdar olmadığını belirten Barutçu, Hollandalı Türklerin bu sene çok zorluk çekeceğine inanıyor. Hürriyet olarak biz de soruyoruz. Tuncer Barutçu'nun bu şikayetini kim duyacak?

Barutçu, Hollandalı Türkleri ilgilendiren bu önemli geluişme hakkında şöyle yazıyor:

Hollanda'da yaşayan vatandaşlarımız için artık "VGZ" (Hollanda'nın saglik sigorta şirketi) artık E111 formu vermiyor.

Haberin Devamı

Hastanaye kaldırıldığınız zaman VGZ'nin verdiği sigorta kimlik kartındaki Acil servisi arayıp sizi yonlendiriyorlar. Size hemen o an 'sigorta karşılıyor veya karşılamıyor' diye bildiriyor.

KİMSE FARKINDA DEĞİL
Bu kanun bu sene çıktı. Belki kimse farkinda değil. Biz Hollanda'dakiler, zor günler geçireceğiz.
Turkiyenin SSK kurumunun da bu bilgiden haberi var. Bunu lutfen gözden geçirelim. Sıla yolu rehberi olarak sizler bunu bilgilendirin."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!