Hollanda’da cami karşıtları bir evi taşladı

Güncelleme Tarihi:

Hollanda’da cami karşıtları bir evi taşladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 12:00

Hollanda’nın Breda kentinde yeni cami yapılmasını kabul etmeyen bir grup kişi, cami inşaatının olduğu caddedeki bir evi taşladı. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen ev sahibi ise suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

BREDA polisinden yapılan açıklamada, “Evin penceresi taş atılarak kırılmış. Camların arasında ‘Burada cami istemiyoruz’ yazılı bir not bulundu. Olayın semtte yapılacak olan yeni Türk Camisi ile ilgili olup olmadığı konusunda bir söz söylemek şu anda mümkün değil” ifadesi kullanıldı.
Olayla ilgili açıklama yapan Hollanda Diyanet Vakfı Breda Yeni Camii Başkanı Hakan Tek ise şunları söyledi: "Caminin yapılmaması için imza kampanyası başlatıldı ve engel olmak için çeşitli yollara başvuruldu. Eylül ayında cami inşası hakkında belediye tarafından düzenlenen bilgilendirme gününde sert sözlerin sarf edildiğini gördük. Cami inşasına karşı çıkanlar, ‘Mahallede cami istemiyoruz’ diye duvarlara ve trafik levhalarına yazılar yapıştırdı. Bir evin penceresinin taşlanması elbette hoş bir tutum değil. İnşallah bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmaz.” 

BAKMADAN GEÇME!