Hocalı şehitleri için Avrupa’da anma

Güncelleme Tarihi:

Hocalı şehitleri için Avrupa’da anma
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2019 10:35

1992’de, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Ermenilerce katletilen 613 Azerbaycan vatandaşı, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde anıldı.

Haberin Devamı

BELÇİKA’nın başkenti Brüksel’de Lüksemburg Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, 27 yıl önce Ermenilerce katledilen Azerbaycan vatandaşlarını andı. Azerbaycan ve Türk bayraklarının taşındığı etkinliğe Avrupa’nın dört bir yanından katılım oldu. “Karabağ için barış”, “Azerbaycan aleyhindeki provokasyonlara son” ve “Hocalı’ya adalet” yazılı pankartların taşındığı etkinlikte dev Azerbaycan bayrağı açıldı.
Azerbaycan Milli Marşı’nın okunduğu etkinlikte yapılan konuşmalarda Hocalı soykırımının tarihe kanlı ve acı bir gün olarak geçtiği, uluslararası kamuoyunun konuya duyarsız kalmaması gerektiği belirtildi.

Hocalı şehitleri için Avrupa’da anma

Haberin Devamı

‘ANLATMAK İÇİN BURADAYIZ’
Stockholm’da, İsveç Öğrenci Derneğinin (SENSUS) konferans salonunda yapılan ve İsveç Azerbaycan Kültür Derneğinin (SAF) destek verdiği anma etkinliğine ise Azerbaycan vatandaşlarının yanı sıra İsveçli aktivistler ve Türk vatandaşları da katıldı. İsveç’te yaşayan Azerbaycanlı yazar Eluca Atalı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biz Hocalı katliamını İsveçlilere anlatmak için buradayız. Her yıl olduğu gibi bu sene de katliamı protesto ederek 27 sene önce yaşanan caniliği hafızalarda canlı tutmaya çalışıyoruz” dedi. Hocalı katliamını anlatan İngilizce bir belgesel de anma programı kapsamında konukların ilgisine sunuldu.

Hocalı şehitleri için Avrupa’da anma

‘ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDIK’
Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Aziz Stefan Meydanı’nda gerçekleştirilen anmaya Türkler ve Azerbaycanlılar da katıldı. Gösteriyi düzenleyen Azerbaycan-Türk İşadamları Derneği Başkanı Yardım Güneş, 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karabağ bölgesinde Ermeniler tarafından katledilen 613 şehidi anmak üzere toplandıklarını söyledi. Gösteriye yoğun katılım olduğunu belirten Güneş, “Avusturyalılara dağıttığımız bildiriler ve yaptığımız basın açıklaması ile hem bir gecede 613 şehidimizi katleden Ermenilerin soykırımcı zihniyetini tüm dünyaya duyurmaya çalıştık hem de 613 şehidimizi rahmetle andık” dedi. Dünyanın Hocalı Katliamı’nı görmek istemediğini belirten Yardım Güneş, katliamın unutulmaması için her türlü mücadeleyi vereceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!