‘Hırsızlar kızımın hayallerini çaldı’

Güncelleme Tarihi:

‘Hırsızlar kızımın hayallerini çaldı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2018 12:03

Almanya’dan Türkiye’ye tatile giden üç izinci aile, Kapıkule’den giriş yaptıktan bir süre sonra Edirne’nin Havsa ilçesinde uyumak için mola verdikleri benzincilerde aynı yöntemle soyulmuştu. Soyguna maruz kalanlardan Murat Kumru, kızının evlilik hayalleri için biriktirdiği para ve altınları çaldırdıklarını, zararlarının 50 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

OTOMOBİLİYLE Almanya’dan Türkiye’ye uzun yolculuk yapan Kumru ailesi, Kapıkule’den girdikten sonra Edirne’ni Havsa ilçesindeki bir benzincide uyumaya karar vermişti. Otomobillerin benzinciye park eden dört kişilik aile, aracın içinde uykuya dalmıştı. Bu sırada hırsızlar, aracının sol arka lastiğini kesip aracın sol arka camını kırarak Z.K.’nin kucağında bulunan ve içinde yaklaşık 50 bin lira tutarındaki para ve ziynet eşyası bulunan sırt çantasını çalmıştı. Hırsız, kendini bekleyen araca binerek olay yerinden kaçmıştı.

‘Hırsızlar kızımın hayallerini çaldı’
Murat Kumru

Baba Murat Kumru, kızı Z.K.’nın evlilik hayalleri için biriktirdiği para ve altınların çalındığını belirterek şunları söyledi:
“Çalınan çantanın içinde bin euro, 22 yarım altın, 6 cumhuriyet altını, 2 bilezik, altın bileklik, cep telefonu, aracın yedek anahtarı vardı. Hırsız camı patlatır patlatmaz hemen uyandık ama çok hızlı hareket ettiği için yakalayamadık. Kızımın evlilik için biriktirdiği para ve altınlar kendi memleketimizde hırsızlar tarafından soyuldu. Hırsız çantayı çalarak bize büyük zarar açtı. Hırsızlar sadece çaldıklarıyla değil arabamıza da zarar vererek maddi hasara neden oldu. Kızımın çantasındaki eşyalar ve paraların toplam lira değeri yaklaşık 50 bin lira.”
Kumru ailesinin Almanya’dan 2-3 günlüğüne Balıkesir Akçay’a tatile gideceği, oradan da memleketleri Gümüşhane’ye geçecekleri öğrenildi.
Aynı gece yine Havsa’da iki aile daha aynı yöntemle soyulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!