Hipodromdan Türk çalışanına jest

Güncelleme Tarihi:

Hipodromdan Türk çalışanına jest
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 10:24

Türkiye kökenli Mustafa Türk, Münih’in Daglfing semtindeki Riem Hipodromu’nda 40 yıl çalışıp emekli oldu. Ancak hipodrom yönetimi bir türlü bırakmak istemediği Türk’ü, saha sorumlusu olarak görevlendirdi. Hipodrom yönetimi, çok sevdikleri Türk’e jest için sekiz ayaklı yarışın 4’üncü ayağına onun adını verdi.

Haberin Devamı

ON atın yarıştığı 4’üncü ayakta birinci gelen 3 numaralı jokeye ödülü verilirken, Mustafa Türk de davet edildi. Riem Hipodrom genel sekreteri Horst Gregor Lappe, “Mustafa bizim için çok önemli bir eleman. Buradaki çimlerin adeta doktoru. Çalışkan ve herkes tarafından sevilen bir mesai arkadaşımız. Kendisine emekleri için çok teşekkür ederken, bu yarışı da onun adına düzenledik. 40 yıl sonra buranın adı belki Mustafa Türk olur” dedi. 69 yaşındaki Mustafa Türk de yöneticilere teşekkür ederken, “Ben burayla adeta evliyim” diye konuştu.

Hipodromdan Türk çalışanına jest
Horst Gregor Lappe, Mustafa Türk

EV PARASI İÇİN GELMİŞTİ
“Almanya’ya bir ev parası için geldim. Onu kazanıp dönecektim ama hala buradayım. Evi de burada aldım ama dönemedim” diyen Konya’nın Ereğli ilçesinden Mustafa Türk, sözlerine şöyle devam etti:
“Burası, Hipodrom çevresi yaklaşık 100 hektarlık bir alan. Çok uzun yıllar geçti buralarda. İki kız bir erkek çocuk babasıyım. Altı da torunum var. Bırakıp nereye gidersin? Almanya’ya gelirken bunları hesap edemedik. Bir ev parası kazanıp dönecektim ama olmadı. Burada saha sorumlusu olarak yükseldim. Ben emekliyim ama yönetimdekiler beni bırakmak istemiyorlar. ‘Sen bize lazımsın’ diyorlar. Şükür ben de sağlıklıyım.”

 

Haberin Devamı

Hipodromdan Türk çalışanına jest

‘Mustafa Türk’ adına düzenlenen yarışın birincisi ‘Danish King’ adlı atın jokeyi Francesco Ladu’ya ödülü verilirken Mustafa Türk de davet edildi.

Hipodromdan Türk çalışanına jest

Yarıştan sonra Mustafa Türk, aile üyeleri, Hipodrom yönetimi, at sahibi ve bakıcısı toplu fotoğraf çektirdi.

Hipodromdan Türk çalışanına jest

BAKMADAN GEÇME!