Hileli yazılımdan haberi var mıydı?

Güncelleme Tarihi:

Hileli yazılımdan haberi var mıydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 16:07

Alman otomotiv devi VW’nin eski yöneticisi Oliver Schmidt, ABD’de verdiği ifadesinde yeni VW Başkanı Herbert Diess’in de hileli yazılımdan haberi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

EGZOZ gazının maniple edilme skandalı, Volkswagen’e (VW), tüketici haklarını Avrupa’dan daha fazla güvence altına alan ABD’de 18.5 milyar dolara mal oldu. Buna rağmen ABD, tüketiciyi aldattıkları, ABD çevre yasasını ihlal ettikleri suçlamasıyla VW yöneticilerinin peşini bırakmıyor. VW menejeri Oliver Schmidt ABD’de 7 yıl hapis, 400 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 5 VW menejeri interpol aracılığıyla aranıyor. VW’nin eski başkanı Martin Winterkorn hakkında ABD tutuklama kararı çıkarıldı. Şimdi de yeni Başkan Herbert Diess hedefte. FBI’ın elindeki belgelere göre Diess’in de hileli yazılım skandalından haberi vardı. 

VW menejeri Oliver Schmidt, ifadesinde, 25 Ağustos 2015’te dizel otomobillerdeki hileli yazılımın sonuçları üzerine Diess’i uyardığını iddia etti. Schmidt’in ifadesine göre Diess, bu uyarı üzerine girişimlerde buulundu ve hukukçularla düzenli görüşmeler yaptı. VW hissedarları da yöneticileri skandal konusunda önceden haberleri olmakla suçlarken, Almanya’nın Braunschweig Savcılığı iki başkan hakkında hileli yazılımdan haberleri olduğu şüphesiyle soruşturma yürütüyor. Alman yargısının skandalı aydınlatmak için bu suçlamaların üzerine ne kadar gideceği merak edilirken, Winterkorn ile Diess ise suçlamaları reddediyor.
8 Ekim 2015’te ABD’de yapılan bir araştırma sonucu ortaya çıkan skalda, tüm dünyada egzoz gazı değerlerini düşük gösteren 11 milyon dizel araç satıldığı, bunların 600 bininin ABD’ye, 5 milyonu Almanya’da olmak üzere 8 milyonunun ise Avrupa’ya satıldığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!