"Hiçbir şeyin de garantisi yok"

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir şeyin de garantisi yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 15:34

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2015 Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başlamanın avantaj olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ataman, ay-yıldızlı ekibin 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası (Eurobasket 2015) B Grubu'ndaki ilk maçında İtalya'yı 89-87 mağlup etmesinin ardından karşılaşmayı değerlendirdi.

Türkiye'nin gruptan isteği yerde çıkması için iki galibiyete daha ihtiyaç bulunduğunu belirten Ataman, "Tabii ki galibiyetle başlamak bir avantaj. Ama hiçbir şeyin de garantisi yok" dedi.

Takımların birbirine çok yakın olduklarına işaret eden Ataman, "Sırbistan'ın İspanya'yı yenmesi bir sürprizdi. Onun için bizim aynı ciddiyette tüm maçları oynamaya devam etmemiz lazım. Gruptan istediğimiz yerde bir üst tura çıkmamız için en az iki galibiyet daha lazım" yorumunu yaptı.

İtalya'nın ağır bir takım olduğunu bildiklerini ve bunu kullanmayı da planladıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Bugün tabi baktığın zaman atış yüzdelerinde çok düşüğüz biz. Biz yüzde 43'le atmışız, ama 72 tane top kullanmışız. Hücum ribauntları var, asistler var çok fazla. Sürekli potaya hücum ettik. Ağır olduklarını bildiğimiz için bunu iyi kullandık. Aslında düşük yüzdelerle atmasak belki 100 sayı da bulabilirdik"

Salonda İtalya'nın taraftar sayısının sürpriz olduğunu, neredeyse Türk taraftarlarla yarıya yarıya olduğuna dikkati çeken Ataman, ay-yıldızlı taraftardan memnun olduğunu sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!