Hessen’den beş Türk’e katkı ödülü

Güncelleme Tarihi:

Hessen’den beş Türk’e katkı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 10:27

Almanya’nın Hessen Eyaleti Uyum Bakanlığı, eğitim, öğretim, bilim ve ekonomi alanlarındaki katkılarından dolayı 5’i Türkiye kökenli 20 göçmeni ödüllendirdi.

Haberin Devamı

FRANKFURT Höchst Hastanesi eski başhekimlerinden Prof. Dr. Şemi Şen, Frankfurt Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nden Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz, Akbank AG Yönetim Kurulu Başkanı Banu Özcan, Rhein Main Yüksek Okulu Yöneticisi Ayşe Asar ve Avukat-Noter Elif Burcu-Karakoç’un da aralarında bulunduğu 20 kişi, Hessen’in başkenti Wiesbaden‘daki Biebrich Şatosu‘nda düzenlenen törende sertifikalarını aldı. Ödülleri Bakan Stefan Grüttner ile KAV Başkanı Jumas Medoff verdi.

BAKANDAN GRÜTTNER’DEN ÖVGÜ
Bakan Grüttner, “Göç kapsamlı endişeler ve sorular halen toplumu etkiliyor. Bu endişe ve soruların karşısına en iyi, bu şahsiyetlerin yaşam öyküleriyle çıkabiliriz. Onları daha geniş kesimlere tanıtabilmek benim için çok sevindirici. Her biri uyum için değerli birer modeldir ve başkalarını, benzer başarılar için motive edebilirler. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Sizler Hessen‘de başarı öyküleri yazıyorsunuz, sizler bizim çok renkli Hessen toplumumuzun bir parçasısınız” dedi.
Ödül törenine Türkiye‘nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı da katıldı.

Haberin Devamı

Hessen’den beş Türk’e katkı ödülü

Bakan Stefan Grüttner, Elif Burcu-Karakoç, Şemi Şen, Burak Karartı, Banu Özcan, Hüdayi Korkusuz, Ayşe Asar (soldan sağa).

BAKMADAN GEÇME!