Hertha Berlin Tolgay’ı istiyor

Güncelleme Tarihi:

Hertha Berlin Tolgay’ı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 14:33

TOLGAY Arslan ara transferde en çok konuşulan isim. Hem Almanya'da hem de Türkiye'de talibi bulunan futbolcu. Hamburg yönetimi, sezon sonunda serbest kalacak 24 yaşındaki orta saha futbolcusunu devre arasında satmak istiyor.

Haberin Devamı

Yönetim 'altı ay sonra serbest kalıp bedavaya gideceğine şimdiden isteyen kulüplere verip para kazanalım' düşüncesinde. Tolgay'ın adı Fene

Hertha Berlin Tolgay’ı istiyor
rbahçe ve Galatasaray için de geçiyor. Şimdi Hertha Berlin de devreye girdi. Peki kimdir Tolgay Arslan? Yakından tanıyalım.

TÜRK MİLLİ TAKIM YOLU KAPALI

Doğduğu Paderborn kentinde beş yaşında futbola başladı. Başarısıyla dikkatleri çabuk çekti. Dortmund alt yapı hocaları keşfetti. 13 yaşındayken alt yapısına aldı. 2009 yılına kadar da Dortmund'da oynadı. İlk profesyonel sözleşmesini Hamburg ile yaptı. 19 yaşındayken Bundesliga'da oynamaya başladı. Hamburg'daki ilk sezonunda fazla forma bulamadı. Oyun pratiğini geliştirmesi ve maç tecrübesi edinmesi için İkinci Bundesliga ekiplerinden Aachen'a kiralık gönderildi. Çok iyi bir sezon geçirdi. Hamburg'a dönüşü de muhteşem oldu. 2011-2012 sezonundan beri Hamburg'un en güçlü silahı. Hem Alman hem de Türk milli takım alt yapılarında milli forma giydi. U 21 Türk milli takımından U21 Alman milli takımına geçtiği için FİFA kurallarına göre artık Türk milli takım forması giyme şansı kalmadı. Tolgay her iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Hücuma yönelik oynamasına rağmen savunma gücü de yüksek.

İKİ CEZA ALANI ARASINDA

Tolga, topun en çok oynandığı iki ceza alanı arasındaki bölgede Bundesliga'daki en etkili futbolcular arasında gösteriliyor. Ligde artık bu tür özellikli futbolcular daha çok önem kazanıyor, daha çok öne çıkıyor. Bundesliga'nın 18 takımı arasında bu bölgede en büyük sıkıntıyı çeken takımların başında Hertha Berlin geliyor. Tolga Ciğerci'nin sakatlığı, Hajime Hosogai'nin beklenen form seviyesine ulaşamaması Berlin takımını sıkıntıya soktu. Tolgay Hertha'nın ihtiyacını karşılayabilecek özelliğe sahip. Hertha Teknik Direktörü Jos Luhukay da Tolgay Arslan ile ilgilendiklerini saklamıyor. Luhukay transferin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ile ilgili temkinli konuştu. Tecrübeli Hoca “Herşey daha açık. Bizim orta saha futbolcusu arayışımız sürüyor” dedi. Türkiye'de yabancı futbolcu kısıtlamasının kaldırılması nedeniyle Hamburg kulübünün Tolgay Arslan için Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptığı pazarlıkta elini zayıflattı. Yeni düzenleme Hamburg'un iki takımdan da yüksek bonservis ücreti alma hesabı artık tutmayacak. Beklediği ücreti alamayacak. Yıldız futbolcunun da bu gelişmeler ışığında Hertha'ya gelme ihtimali daha da arttı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!