Her şeyi doğru yoldan yaptık

Güncelleme Tarihi:

Her şeyi doğru yoldan yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 13:05

Almanya’da ortaya atılan, 2006 Dünya Kupası finallerine ev sahipliği yapmak için dört Asyalı delegeye 6.7 milyon Euro rüşvet verildiği yönündeki iddialara dün Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach cevap verdi.

Haberin Devamı

Niersbach “Her şey yasalar çerçevesinde yapıldı. Kara kasamız yoktu ve kimseyi de satın almadık” dedi. Niersbach, Almanya’dan FİFA’nın hesabına ödenen 6.7 Milyon Euro ile ilgili ise, FİFA başkanı Blatter ile Dünya Şampiyonası Organizasyon Başkanı Beckenbauer arasında yapılan ikili görüşmede, FİFA’dan alınacak 170 Milyon Euro’yu garantilemek için ödendiğini öne sürdü.

Ödenen para DFB kayıtlarına geçmemesi ve paranın ödenme nedeninin FİFA bünyesindeki kültür programı olarak gösterildiği yönündeki iddiaları ise Niersbach doğruladı.

Paranın neden Adidas’ın eski şefi tarafından ödenip bankadan borç alınmadığı yönündeki soruya ise Nierschbach “Bilmiyorum. Hatırlamıyorum” dedi.

Niersbach 6.7 milyon Euro’luk ödemeyle ilgili kendisinin geçtiğimiz Haziran ayında haberdar olduğunu da belirtti.

DFB bünyesinde araştırma yaptırdığını ancak bu para trafiğiyle ilgili yönetimdeki kimsenin bilgi sahibi olamdığını da ileri sürdü.

Paranın tekrar Adidas’ın eski şefinin hesabına ödenmemesiyle ilgili soruyu da Nierschbach yine bilmediği yönünde cevap verdi. Niersbach’ın son sözleri ise “Ev sahipliği için her şeyi doğru yoldan yaptık. Birinci sınıf bir adaylık başvurumuz vardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!