Heilbronn Balıkesir’e kardeş oluyor

Güncelleme Tarihi:

Heilbronn Balıkesir’e kardeş oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 11:14

Bir dizi görüşmeler için Almanya’da bulunan Balıkesir’in Altıeylül Belediye Başkanı, "Heilbronn kardeş şehrimiz olacak" müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Heilbronn şehri ile Balıkesir’in merkez ilçesi Altıeylül arasında kardeş şehir görüşmelerin başladığı açıklandı.

Altıeylül Belediye Başkanı Dr.Zekai Kafaoğlu ve beraberindeki heyet üyelerinin Heilbronn Belediyesine yaptıkları ziyaretin olumlu geçtiği, kardeş şehir olma konusunda karşılıklı olarak görüşmelerin süreceği ifade edildi. Baden Würtenberg Eyaleti’ne bağlı tarihi Heilbronn Belediye Başkanı Harry Mergel, Balıkesir den gelen misafirlerini makamında kabul etti.
Tanışma faslının ardından, taraflar Balıkesir ve Heilbronn şehirleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

BALIKESİR OLSUN İSTİYORUZ
Altı farklı şehirle kardeşlik protokolleri imzaladıklarını, ekonomik,sosyal ve kültürel çalışmaların şehirlerin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Mergel; „Görüşmelerimizde mesafe kaydedilirse Balıkesir-Altıeylül’ün 7.kardeş şehrimiz olmasını istiyoruz. 2015 yılı içinde Balıkesir’e yapacağımız ziyarette önemli adımların atılması mümkün“ şeklinde konuştu.

BAŞKANI BALIKESİR’E DAVET ETTİK
Altıeylül Belediye Başkanı Dr.Zekai Kafaoğlu ise görüşme sonrası yaptığı açıklamada; „Heilbronn belediye başkanının sıcak ilgisi bizi memnun etti. Kendisi Balıkesir‘e gelip, şehrimizi yakından tanımayı arzu ediyor. Davetimizi yapıp, Altıeylül’ümüzün güzelliklerini yerinde görmesini istiyoruz. Heilbronn da 13 bin Türk’ün yaşadığı bilgisi verildi. Audi gibi büyük şirketlerin fabrikaları Heilbronn şehrinde.

Yer altı tuz kaynakları bakımından da oldukça zengin olduğunu öğrendik. Hedefimiz iki şehri kardeş yapıp, sosyal, kültürel, ekonomik ve ticari faliyetlerimizi artırmak istiyoruz“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!