‘Hayalimdeki işim’

Güncelleme Tarihi:

‘Hayalimdeki işim’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 13:57

Bundesliga’nın güçlü ekiplerinden Schalke’li futbolcuların danışmanlığı ve basın ilişkilerini 33 yaşındaki Yılmaz Şanlı’dan soruluyor. Bütün günü milyonların hayalindeki futbolcularla geçiren Şanlı ‘Hayalimdeki işi yapıyorum. Benden mutlusu yok” dedi.

Haberin Devamı

Yılmaz Şanlı 33 yaşında. Bundesliga'nın güçlü takımlarından Schalke 04'ün futbolcularına danışmanlık ve onların

‘Hayalimdeki işim’
basın ilişkilerini koordine ediyor. Takımın kadrosunda yer alan tüm futbolcuların sadece basın ilişkilerini değil, onların sorunlarının çözümünden, halkla ilişkilere kadar tüm işlemleri Yılmaz Şanlı'dan soruluyor. Şanlı ile Gelsenkirchen kentinde Schalke Kulübünün tesislerinde görüştük. İşini sevdiği her halinden belli.

Bir dönem gazetecilik de yaptım

Söze “Ben hayalimde kurduğum işi yapıyorum. Taraftarı olduğum kulübün futbolcularına danışmanlık ve kulüp ile bağlantılı işlerini ve görüşmelerinin koordinatörlüğünü yapmak beni çok mutlu ediyor” dedi. Eğitim fakültesi mezunu. Öğretmenlik eğitimi aldığını anlatıyor Şanlı. Ancak asıl mesleğini yapmak yerine Schalke kulübü içinde sorumluluk üstlenmeyi tercih etmiş. Üniversite eğitimi sırasında Alman dergilerine futbol haberleri yaptığını belirten Şanlı “Okul harçlığımı çıkarmak için spor dergilerine yazılar yazdım. Bir dönem yani gazetecilik de yaptım.

Hergün 150 kilometre yol yapıyorum

Münster kentinde doğup büyüyen Şanlı, Gelsenkirchen’e yerleşmek yerine doğup büyüdüğü kentte kalmayı tercih etmiş. “Benim tüm sosyal çevrem ve arkadaşlarım Münster’de. Bu kenti bırakıp Gelsenkirchen’e yerleşmeyi hiç düşünmedim. Hergün 150 kilometre yol yapıyorum. Ev ile iş arasında mekik dokuyorum” diyor Şanlı. Bu kadar yolu gidip gelmenin zor olmadığını sorduğumda “Büyük şehirlerde de insanlar işe gidip gelmek için neredeyse iki saat zaman kaybediyorlar. Ben de o kadar zaman harcıyorum. Münster’e döndüğümde işimi kendimle getirmiyorum. Benim için iş Gelsenkrichen’de kalıyor. Böylece daha rahat ediyorum” dedi.

‘Hayalimdeki işim’


TAM BİR FUTBOL FANATİĞİ

Çocukluğunda ve gençliğinde hiç futbol oynamadığını ve yeteneğinin de hiç olmadığını belirten Şanlı “Ama tam bir futbol fanatiğiydim. Maçlara giderdim. Şimdi ise işim gereği gidiyorum. Normalde tribünde izleyeceğim futbolcularla zamanımı geçiriyorum. Bir anlamda hem hobimi hem de işimi birarada yapabiliyorum” dedi. İşin yorucu olup olmadığını soruğumda “Çok hızlı ve telaşlı bir iş olduğu doğru. Ama ben de hızlı çalışmayı seviyorum” diyor. Futbolcuların Türkiye ve Türk kültürüne ilgi duyduklarını bunun da kendisini sevindirdiğini anlatan Şanlı “Höwedes tatilinin bir bölümünü Türkiye'de geçirdi. Bir çok oyuncumuz benimle Türk Ligin hakkında konuşuyor, Türk yemeklerini övüyor ve birçoğu Türk arkadaşlarından dolayı Türkçe birkaç kelime biliyor. Futbolcuların Türkiye ve Türk kültürüne ilgi duymaları beni memnun ediyor” dedi.

‘Hayalimdeki işim’


Hollanda milli takımı ve Schalke'nin yıldızı Huntelaar Türklere ve Türk kültürüne sempati duyuyor. Yıldız futbolcu, Yılmaz Şanlı ile ne kadar Türkçe kelime biliyorsa onlarla konuşmaya çalışıyor.

‘Hayalimdeki işim’


Gününün büyük bölümü milyonların hayran olduğu futbolcularla geçiren Yılmaz Şanlı, bir dönem Schalke forması giyen İspanyol milli takımı ve Real Madrid'in eski kaptanı Raul ile kamp sırasında sohbet ederken görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!