Havada kaos

Güncelleme Tarihi:

Havada kaos
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 09:12

Almanya’nın Bremen kentinde havayolları hizmet sektöründe dün başlayan uyarı grevleri, bugün 6 havaalanında daha devam edecek. Havaalanlarında neredeyse hiçbir hizmet verilmeyecek.

Haberin Devamı

Lufthansa ve Air Berlin, Münih, Frankfurt, Düsseldorf, Köln/Bonn, Dortmund ve Hannover havaalanlarında iç hat ve Avrupa uçuşlarında iptallerin ve gecikmelerin yaşanacağını bildirdi.

Lufthansa, bugün için Münih’e ve Münih’ten bütün uçuşlarını iptal ederken, Münih’te bugün sadece 90 uçuş gerçekleşecek.

Frankfurt Havaalanı’nda ise dış hat uçuşlarının büyük bir bölümü yapılabilecek. Ancak iç hat ve Avrupa uçuşlarında iptaller yaşanacak. Frankfurt’ta saat 15.00’te bitecek uyarı grevinin ardından normal uçuşlar başlayacak.

Havada kaos


Lufthansa ile Air Berlin, yolcularının 27 Nisan tarihli biletlerini ücretsiz değiştirebileceklerini açıklarken, tatil turu alan yolcuların ise tur şirketiyle bağlantı kurmaları istendi.

İTFAİYE DE KATILACAK

2.14 milyon çalışan için yüzde 6 oranında zam isteyen Ver.di, uyarı grevlerini toplu sözleşme görüşmelerine baskı amacıyla yapıyor.

Sendika, işverenin 2 yıllığına yüzde 3 zam teklifini reddetti. Gelecek toplu sözleşme görüşmeleri 28 ve 29 Nisan’da olacak. Havaalanlarında check-in, bagaj, yer güvenliği, uçak bakım, hava güvenlik kontrolü, yer hizmetleri bölümlerinde uyarı grevleri yapılıyor.

Havada kaos


Bunun yanında Frankfurt, Münih ve Köln/Bonn havaalanlarında itfaiye de uyarı grevine katılıyor. İtfaiye olmadan güvenlik nedeniyle uçuş yapılamıyor.

Geçen yıl pilot grevi bir hafta sürmüş ve havayolunu kullananlar bundan olumsuz etkilenmişti. Lufthansa, bir haftalık grevin kendilerine 140 milyon Euro zarar verdiğini açıklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!