Hasta çocuğu için yabancıların olmadığı oda istedi

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocuğu için yabancıların olmadığı oda istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 15:53

Almanya’da çocuğu hastalanan bir kişi, hastane yönetiminden ‘hastalık taşıdıkları’ gerekçesiyle yabancıların bulunmadığı bir oda istedi.

Haberin Devamı

OLAY Brandenburg Eyaleti sınırları içinde kalan Brandenburg Şehir Kliniği’nde meydana geldi. Basında yer alan haberlere göre, hasta çocuğunu hastaneye getiren bir kişi, doktorların çocuğun hastanede yatırılması gerektiğini söylemesi üzerine hastaneden, yabancıların bulunmadığı bir oda istedi. Doktorlar bu isteğe karşı çıktı. Ancak o, yabancıların hastalık taşıdığı gerekçesiyle talebinde ısrar etti. Aksi taktirde hastaneye terk edeceğini söyledi.
Başhekim Hans Kössel olayı doğrularken, talebi de reddettiklerini söyledi. Kössel, “Hastanemizde ırkçılığa yer yok” dedi. Başhekim hastane görevlilerinin hasta yakınına, hastanede hastaları dinine veya kökenine göre odalara yatırmadıklarını çok açık bir şekilde ilettiklerinin bildirdi. Başhekim “Nazi politikaları 80 yıl önceydi” dedi. Hasta çocuğun, o sırada aynı hastalıkta yatan başka çocuk hasta olmadığı için tek başına kalabileceği bir odada yatırıldığı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!