‘Haraç, silah, uyuşturucu... PKK’yı böyle tanıdık’

Güncelleme Tarihi:

‘Haraç, silah, uyuşturucu... PKK’yı böyle tanıdık’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 16:05

Alman televizyon kanalı ZDF’te Maybrit İllner’in sunduğu açık oturuma katılan eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, PKK ve Almanya’daki faaliyetleri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Suriye’deki YPG’nin, terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu belirten Gabriel, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“BİZ, PKK’yı 1980’li, 1990’lı yıllarda Almanya’daki eylemleriyle tanıdık. Otobanlarda lastik yakarak bloke ettiği eylemlerle. Biz burada da yasak olan bir örgütten bahsediyoruz. Niçin yasakladık söyleyim; Organize suçlar işlediği için. Haraç toplamaktan, silah ve uyuşturucu ticaretinden dolayı yasakladık. Bu paralarla Türkiye’deki çatışmaları finanse etti. Biz, PKK’yı bunları burada yaptığı için yasakladık, Türkiye’deki yaptıklarından dolayı değil.

‘BATI, KÜRTLERİ KULLANDI’
“Batı, Suriye’de terör örgütü DEAŞ’a karşı Kürtleri kötüye kullandı. Çünkü kendimiz oraya girmek istemedik. Suriye’de iç savaş başladığında, o zaman başbakan olan Erdoğan, uçuşa yasak bölge kurulmasını önerdi. ‘Yoksa Esad halkını bombalayacak’ dedi. Buna en başta karşı çıkan Avrupa ve Almanya oldu. ‘İkinci bir Afganistan istemiyoruz’ denildi. Kısa süre sonra Esad kendi halkını bombaladı.”

Haberin Devamı

‘PKK’ DEMEK, ‘YPG’ DEMEK
Açık oturuma katılan Ortadoğu uzmanı Guido Steinberg de Suriye’deki YPG’nin PKK’nın bir kolu olduğunu söyledi: “Oradaki sözde halk savunma birlikleri (YPG’nin silahlı kolu), bunlar PKK’dan oluşuyor. Bu nedenle çok sayıda güvenlik ve askeri uzman Türkiye’nin endişelerini anlıyor. PKK demokratik bir kuruluş değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!