Hamburg ayakta!

Güncelleme Tarihi:

Hamburg ayakta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 14:04

Almanya'da Hamburg'un Altona semtinde Zeise Sineması'nın arkasındaki otoparka dev bir işhanı yapılması planı semt sakinlerinin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Başını semtte yaşayan Yönetmen Fatih Akın ve oyuncu Nina Petri'nin çektiği oyuncular ve sanatçılar semtin tam merkezindeki Zeise otoparkına işhanının yanı sıra sosyal konutlar da yapılması gerektiğini savundular.

Hamburg ayakta


Ünlüler otoparkı satın alan WPP şirketine, "Proje dar gelirliler için konutları da içermeli" çağrısında bulunan bir açık mektup yazdılar. Ünlülerin semt sakinleriyle birlikte kurduğu Pro-Wohnen isimli inisiyatif WPP şirketin planlarına karşı bir de yürüyüş düzenledi.

Hamburg ayakta


Fatih Akın'ın yurt dışında olduğu için katılamadığı ama bir destek mesajı gönderdiği yürüyüşte, kentin gözde semtinde her boş alanın işhanı ve alışveriş merkezine çevrildiği buna karşın konut sorununun giderek büyüdüğüne dikkat çekildi.

Göstericiler Hamburg Belediyesi'ni de göreve çağırarak işhanının yanı sıra sosyal konutlar da yapılmazsa projeye izin verilmemesini talep ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!