70 yıllık CDU iktidarını yıktı 

Güncelleme Tarihi:

70 yıllık CDU iktidarını yıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 17:37

SPD'li Halil Öztaş büyük bir başarıya imza atarak, Frankfurt yakınlarındaki Heusenstamm kasabasının yeni belediye başkanı seçildi.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Heusenstamm kasabasında, SPD'nin belediye başkan adayı Halil Öztaş,  önceki gün yapılan ikinci tur seçimlerde CDU'nun 70 yıllık hakimiyetine son verdi. Sosyal demokrat politikacı, yüzde 55 oy alarak Heusenstamm kasabasının yeni belediye başkanı oldu. 

Kasabada 70 yıldır belediye başkanlığı koltuğunu kimseye kaptırmayan CDU Partisi'nin adayı Uwe Giebel'in yüzde 45 oy oranında kaldığı seçime katılma oranı yüzde 47 oldu. Hıristiyan Demokrat Birlik CDU adayı ilk turda yüzde 38,1 oy almış, SPD'li Öztaş ise 29,5'a ulaşmıştı.

İlk turdaki gerekli yüzde elli oy oranını adaylardan hiçbiri aşamadığı için, önceki gün kasabada ikinci tur belediye başkanlığı seçimleri yapılmıştı. 19 bin nüfuslu, 14 bin seçmene sahip kasabada gerçekleşen ilk tur seçimde, yüzde 19 oy alan Bağımsız aday Thomas Hartman ile yüzde 13,5 oy potansiyeline sahip Yeşiller de ikinci turda Halil Öztaş'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

Offenbach kentinde avukatlık yapan Halil Öztaş'ın aldığı bu sonuçla, kasabada 1948 yılından beri ilk kez bir sosyal demokrat belediye başkanı koltuğa oturuyor. 

Haberin Devamı

Halil Öztaş ikinci tur öncesi yaptığı açıklamalarda tarihi fırsatı iyi değerlendireceklerini belirtmişti.
Sosyal demokrat politikacı kasabaya genç aileleri çekmek için kreşleri ücretsiz yapma, Heusenstamm'a yatırım gerçekleştirecek işadamlarına teşvik ve ticaret hukuku alanında destekleme ile yaşlıların günlük işlerini düzenleyecek programı da başlatma sözü vermişti.

Seçim sonuçları belli olduktan sonra CDU adayı Uwe Giebl, SPD'li Öztaş'ı tebrik ederek, "Bu bir Heusenstamm mucizesi" dedi.

Zaferini eşi Meliha ve çocukları Mikail ve Melike ile geldiği Heusenstamm Belediyesi'ni dolduran SPD'lilerle kutlayan Belediye Başkanı Halil Öztaş, "Heusenstamm için çok büyük bir sonuç bu. Değişim kazandı. Tüm seçmenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!