Hakkında inceleme başlatıldı... 4 yıl boyunca 500’den fazla ırkçı yorum yazmış

Güncelleme Tarihi:

Hakkında inceleme başlatıldı... 4 yıl boyunca 500’den fazla ırkçı yorum yazmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2018 12:14

İsveç Demokratlar Partisi (SD) milletvekili adayı Mikael Bystedt’nin internet üzerinden yaptığı İslam karşıtı ve ırkçı yorumların ardından hakkında inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

İSVEÇ’in önde gelen gazetelerinden Expressen, göçmen karşıtı politikalarıyla bilinen 37 yaşındaki Mikael Bystedt’nin aşırı sağcı internet gazetesi haberlerinin altına onlarca kez yaptığı İslam ve Müslümanlara hakaret ettiği yorumlarını ortaya çıkardı. Habere göre Bystedt sistematik olarak dört yıl boyunca aşırı sağcı gazetelerin haberlerinin yorum bölümüne 500 civarında Müslümanlara hakaretlerle dolu yorumlar yazdı.

HER TÜRLÜ HAKARET VAR
İsveçli milletvekilinin genelde “Müslümanlar ve Araplar dünyanın paraziti, hile yaparak halkın ödediği vergilerle bedavadan geçiniyor” şeklinde yorumlar yazdığına işaret edilirken, “Müslümanlar geldi, ülkemde bütün problemler başladı”, “Müslümanları İsveç’ten atın”, “Bütün kötülüklerin anası İslam”, “Müslüman sığınmacıları durdurun, Avrupa’ya almayın” şeklinde dikkat çeken yorumlarda bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

SORULARA YANIT VEREMEDİ
İngiltere’de kundaklanan bir cami haberinin altına “Harika bir iş, umuyorum aynısı İsveç’te de yapılır” şeklinde bir yorum yaptığı da tespit edilen Bystedt, Expressen gazetesinin sorularını yanıtlamaktan kaçındı. Sadece yorumların kendine ait olduğunu hatırlamadığını kaydeden Bystedt, gazeteye “Herkesin yaşama hakkı var, fazla yorum yapmayacağım” dedi. Bystedt hakkında inceleme başlatıldı.

BAKMADAN GEÇME!