'Hakarete uğramaya değil, maça geliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Hakarete uğramaya değil, maça geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 14:00

Alman Dördüncü Ligi’nde mücadele eden BAK 07, Chemnitzer FC kulübüyle 15 Eylül’de Chemnitz’de oynayacakları maçla ilgili hala endişeli. Kulüp Başkanı Mehmet Ali Han, maça çıkıp çıkmamaya cuma günü karar vereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

25 AĞUSTOS’ta Chemnitz’de düzenlenen etkinliklerde bir Alman’ın öldürülmesinden sonra başlayan gerginlik, günlerce Almanya’da tartışma konusu oldu. Olayın ardından düzenlenen yürüyüşlerde öne çıkan Pro Chemnitz Hareketi, ırkçı söylemleri ve saldırılarla endişe yarattı. Bütün Almanya’yı endişelendiren olaylar spor camiasını da etkiledi. 15 Eylül’de Chemnitzer FC ile oynayacakları maç öncesi güvenlik sorunu yaşamaktan endişe eden BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han, maça çıkıp çıkmama konusunda henüz kararlarını vermediklerini söyledi:

HOLİGANLAR STADA GİREMEYECEK
“Maçın oynanacağı statta buluştuk. Ben, savcılık, emniyet ve futbol federasyonu temsilcilerinin bulunduğu toplantıda kaygılarımızı anlattım. 15 Eylül Cumartesi günü onanacak maçta futbolcularımıza yönelik ırkçı ve şiddet içerikli saldırılara sessiz kalamayacağımızı söyledim. Bizim spor yapmak istediğimiz, buraya hakarete uğramak ve saldırıya mağruz kalmak için gelmediğimizi söyledim. Chemnitz’de farklı görünüşlerinden dolayı insanlar sokaklarda kovalandı. Toplantıda bize her türlü güvenlik önlemlerinin alınacağını söylediler. Bilinen ve tanınan ırkçıların, holiganların stada sokulmayacağı bilgisi verildi. Umarım kentte olaylar çıkmaz da biz de maçımızı oynarız. Cuma gününe kadar bekleyeceğiz. Eğer olaylar durulursa maça çıkacağız. Maça çıkmamız halinde ise yine güvenlik gerekçesiyle taraftarımızı çağırmayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!