Hafta sonu okulları, Hollanda’yı rahatsız etti

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu okulları, Hollanda’yı rahatsız etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 10:32

Türkiye’nin yurt dışındaki gençlerin ‘Türk dili ve kültürü ile dinlerini unutmamaları için’ bazı Avrupa ülkelerinde açmaya hazırlandığı hafta sonu okulları, Hollanda’yı rahatsız etti.

Haberin Devamı

HOLLANDA medyasına göre, Türkiye ile ikili ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde böyle bir konunun gündeme gelmesi, sorun çıkaracak. BBC Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’nin Fransa, Almanya ve Belçika ile birlikte Hollanda’da da hafta sonu okulları açmasını ‘rahatsız edici’ bulan Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin, bu konudaki kaygılarını Ankara’yla konuşacak.
Okulların çok sıkı bir şekilde takip edileceğini söyleyen Rutte, Türkiye’deki gelişmelerin arzu ettikleri yönde gitmediğini vurguladı. Rutte, “Hafta sonu okullarında öğrencilere kurabiye pişirmeyi öğretmeyecekleri kesin” dedi.

TÜRKİYE FİNANSE EDECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupalı Türklerin kendi dil ve dinlerini korumak zorunda olduklarını açıklamasının ardından Yurtdışı Türkler Başkanlığı (YTB) tarafından gündeme alınan hafta sonu okulları, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Yurt dışındaki genç Türklerin kimliğini ve kültürünü korumayı, vatan bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında, 6-17 yaş arası Türkiye kökenli çocuklara haftada 5 saat ders verilecek.
Bunun 2 saatini Türkçe dersleri, 3 saatlik bölümünü de tarih, din ve sanat dersleri ile sosyal çalışmalar oluşturacak. Proje, Türkiye tarafından finanse edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!