H&M’in ilk türbanlı modeli

Güncelleme Tarihi:

H&M’in ilk türbanlı modeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 17:29

Dünyaca ünlü hazır giyim firması H&M ilk kez düzenlediği bir reklam kampanyasında türbanlı Müslüman bir modele yer verdi.

Haberin Devamı

Londra’da yaşayan Pakistan ve Fas asıllı 23 yaşındaki Mariah Idrissi, şirketin geri dönüşümün önemine dikkat çektiği “Close the Loop” isimli reklam kampanyasında kareli bir baş örtüsü ile poz verdi.

Kampanyadaki rolü ile ilgili olarak Fusion’a konuşan Idrissi, 17 yaşında kapanmayı seçtiğini söyledi ve “Genellikle türbanlı kadınlar moda dünyası tarafından görmezden geliniyor. Bu nedenle bu denli büyük bir markanın başörtüsü taktığımız gerçeğini tanımış olması çok güzel bir şey” dedi.

H&M’in ilk türbanlı modeli


Idrissi H&M kendisine modellik yapmasını teklif ettiğinde duruma şüpheci yaklaştığını ancak sonunda ailesinden de izin alarak “iyi bir amaca hizmet edeceğini düşündüğü” bu projede yer almayı kabul ettiğini söyledi. Londra’da bir güzellik salonu işleten Idrissi çekimler sırasında yetkililerin erkek modelleri ona dokunmamaları konusunda uyardığını ve kendisine tek başına kıyafetlerini değiştirebileceği özel bir alan tahsis edildiğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!