Gurbetçilerin ‘dönüş’ hüznü başladı

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçilerin ‘dönüş’ hüznü başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2019 14:00

Yurt dışında yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren Türk vatandaşlarının dönüş yolculuğu, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oldu. Almanya’ya dönen gurbetçi kimi aile dönüş hüznü ve burukluğu yaşarken, kiminde de bütün parasını memleketinde harcamanın mutluluğu vardı.

Haberin Devamı

KAPIKULE’nin girişinde yaşanan yoğunluğu önlemek için Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri çeşitli önlemler aldı. Polis ekipleri, sınır kapısı önünde oluşan yoğunluğun kısa sürede azalması ve araçların düzenli şekilde işlemlerini yapabilmesi için yönlendirme yaptı.

Gurbetçilerin ‘dönüş’ hüznü başladı

İÇİMİZ BURUK
Almanya’ya dönen Tunay Zağalı, tatilin çabuk geçtiğini söyledi. Yıllık iznini her yıl Türkiye’de geçirdiğini belirten Zağalı, “Dönüş yapıyoruz, içimiz buruk ama ne yapalım gurbetlik olunca böyle oluyor. Yozgat’tan çıktık Kapıkule’ye vardık. Geri dönüş için büyük bir konvoy var göründüğü gibi. Geri dönüş başladı. İçimizdeki en büyük sızı da Kurban Bayramı’nı Türkiye’de geçirememek. Çocuklarımız Almanya’da, iznimiz bitti mecburen dönüş yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gurbetçilerin ‘dönüş’ hüznü başladı

‘MEMLEKETİMİZ KALKINSIN DİYE’
Almanya’ya dönen Kasım Cevleyen de tatilde bol bol para harcadığını dile getirerek, “Memleket kalkınsın diye elimizden gelen her şeyi yaptık. Türkiye varsa biz varız. Kuşadası, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Sakarya’yı gezdik. Her gezdiğimiz yerde de alışveriş yaptık, memleketimiz kalkınsın diye. Tatil bizim ihtiyacımız ama biz memleketimizi düşünerek geliyoruz. İspanya’ya da tatile gidebilirdim ama vatanımıza geldik.” ifadelerini kullandı.

Gurbetçilerin ‘dönüş’ hüznü başladı

GURBETÇİ SAYISI ARTTI
Öte yandan, yıllık izinlerini Türkiye’de geçirmek için yola çıkan gurbetçiler de sınır kapılarından giriş yapmaya devam ediyor. Geçen yıl temmuz ayında Kapıkule Sınır Kapısı’ndan 944 bin 940 gurbetçi Türkiye’ye giriş yaparken, bu yıl temmuz ayında 1 milyon 10 bin 204 gurbetçi giriş yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!