Gurbetçi, en büyük hayali çiftliği memleketinde kurdu

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçi, en büyük hayali çiftliği memleketinde kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2019 13:34

71 yaşındaki Burhanettin Çağlayan 36 yıl sonra memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesine döndü. En büyük hayali olan 10 dönüm arazi üzerine çiftliği kurdu. Şimdi çiftlikte birbirinden farklı hayvan besleyen Çağlayan emekliliğin tadını çıkarıyor. Kendisi gibi emekli olanlara da bahçeli evlerde oturmasını tavsiye ediyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’DA 36 yıl çalışıp emekli olan 2 çocuk babası Burhanettin Çağlayan, eşi Habibe ile birlikte memleketi Balıkesir’in Bigadiç ilçesine döndü. Çağlayan, kırsal İskele Mahallesi’nde satın aldığı 10 dönüm arazi üzerine yıllarca hayalini kurduğu bahçeli bir ev yapıp, çiftlik kurdu. Çiftliğinde deve kuşu, hindi, kaz, ördek, Hint tavuğu ve tavus kuşu gibi hayvanlar besleyen Burhanettin Çağlayan, elde ettiği yumurtaları ise komşularına ve ziyaretine gelenlere armağan ediyor.

Gurbetçi, en büyük hayali çiftliği memleketinde kurdu

‘ALLAH ALMANYA’NIN TOPRAĞINI ALTIN YAPSIN’
Çiftliği yavaş yavaş geliştirip, hayvanat bahçesine dönüştürmeye çalıştığını anlatan Burhanettin Çağlayan, aynı cinsten olan hayvanları da meraklılarına hediye ettiğini söyledi. Mahalle çocuklarının sık sık kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Çağlayan, Köyün çocukları da burada vakit geçiriyor. Ben burada eşimle yaşıyorum. Çocuklarım ve torunlarım Almanya’da. Onlar da izne geldiklerinde burada güzel vakit geçiriyorlar. 36 yıl sonra memleket hasretim bitti. Tabii Allah Almanya’nın toprağını da altın yapsın. Orası olmasa, burası da olmazdı dedi.

Haberin Devamı

Gurbetçi, en büyük hayali çiftliği memleketinde kurdu

STRESTEN UZAK YAŞAMAK
Burhanettin Çağlayan, çiftliğindeki hayvan sayısını kendi bakabileceği oranda artırmak istediğini belirtti. Özellikle çevredeki çocukların da gelip hoş vakit geçirebilmesini ve çeşitli hayvanları burada görebilmesini isteyen Çağlayan, emeklilere de bahçeli evlerde oturmalarını tavsiye ediyor. Çiftlik sayesinde gençleştiğini söyleyen Çağlayan, “Köy kenarlarında ucuz tarlalar var. Emekli olanlara şehirlerden uzaklaşıp, doğal yaşam içerisinde, stresten uzak yaşamalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Gurbetçi, en büyük hayali çiftliği memleketinde kurdu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!