Günde kaç bardak kahve içebilirim?

Güncelleme Tarihi:

Günde kaç bardak kahve içebilirim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 11:38

Dünyanın en sevilen içeceğinden biri olan kahveyi günde ne kadar tüketmeli? Kahve kanseri önler mi? İşte soruların cevabı.

Haberin Devamı

Alman Aile Hekimi Frauke Höllering, kahve alışkanlığı olan kişileri rahatlatan bilgiler verdi. Focus haber sitesinde yayımlanan bir videoda sağlık bilgileri veren doktor, günde dört bardak kahve içmenin zararsız olduğunu açıkladı. Höllering'e göre kadınlar günde 6 bardak kahveyi zarar görmeden içebilirken, erkeklerde bu miktar Pankreas iltihabına yol açabilir.

Kahve ile ilgili diğer bilgiler ise şunlar:
-Kahvenin tansiyon artışına neden olduğu doğru ancak bu etki 30 dakika içerisinde geçiyor. İdrar tetikleyici etkisi de bir süre sonra kayboluyor.
-Kahve de bir sıvı olduğu için, "bir bardak kahve içen bir bardak su içmeli" bilgisi doğru değildir.
-Kahvenin kanseri önlediği ise doğru: Kahve içen insanlarda cilt-, karaciğer- ve bağırsak kanserine daha az rastlanıldı.
-Buna karşılık yemek borusu kanserine kahve içenlerde daha sık rastlanıldı, ancak bunun sebebi kahveden çok kahvenin sıcak içilmesidir.

DİKKAT

Kalp ritmi hastalığı, uyku bozukluğu, mide yanması ve diğer mide hastalıkları olan kişiler ise kahve tüketimini abartmamalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!