Gülsuyu'nda zehir tacirleri kan dökmeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Gülsuyunda zehir tacirleri kan dökmeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 10:53

Maltepe Gülsuyu'nda sol örgütlerin protesto ettiği uyuşturucu satıcıları kan dökmeye devam ediyor. İlk olaylarda 9 kişinin vurulmasının ardından dün akşam protesto gösterisi yapan gruptan bir kişi vurularak öldü. Tüm bu gelişmeler üzerine polis, Kartal ve Maltepe Gülsuyu'nda bazı adreslere bu sabah baskın düzenledi.

Haberin Devamı

Maltepe Gülsuyu'nda, "Mahallemizde uyuşturucu çetesi istemiyoruz" diyen sol gruplara yönelik saldırıda 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saldırıları düzenleyen çeteye yönelik operasyonunda, elebaşı M.A'nın da arasında bulunduğu 17 kişiyi gözaltına aldı.

GÜLSUYU'NDA SİLAHLI SALDIRI / HÜRRİYET TV

Maltepe'de ESP'nin de aralarında bulunduğu sol gruplara yönelik ilk saldırı geçtiğimiz ağustos ayında yaşandı. Uyuşturucu çetelerini protesto eden gruba açılan ateşte 9 kişi yaralandı. Bu olaylara karışan kişiler yakalandı ancak sol gruplarla torbacılar arasındaki gerilim dinmedi. Narkotik ekipleri torbacılara operasyon yaptı ve çok sayıda torbacı yakalandı.

ELLERİNDE SİLAHLARLA, SOPALARLA SABAHA KADAR NÖBET TUTTULAR / Foto Galeri

Sol gruplar, geçtiğimiz cumartesi akşamı, uyuşturucu çetelerini protesto etmek için yine gösteri yaptı. Yapılan basın açıklamasından sonra dağılan gruba ateş açıldı. 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Olaylara karışan A.T., Asayiş Şube ekipleri tarafından yakalandı. A.T, "Üzerime doğru geldiler, alkollüydüm tartışma çıktı ateş ettim" dedi. Saldırıda ağır yaralanan Hasan Ferit Gedik (21) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gökhan Aktaş (25), Abdullah Kıyak, Yalçın İleri ve Semiha Ateş vurularak yaralandı. 4 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Gökhan Aktaş’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

Saldırı olaylarını gerçekleştiren çeteye yönelik Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde helikopter desteğinde operasyon başlattı. Cinayet, adam yaralama, yağma, haraç, çek-senet tahsilatı yapan elebaşılığını M.A'nın yaptığı 17 kişiyi gözaltına aldı. Aramalarda 12 silah ele geçti. Evlerdeki aramaların devam ettiği belirtildi.

POLİS ŞAFAK VAKTİ BASKIN YAPTI. İŞTE FOTOĞRAFLARI

POLİSTEN ŞAFAK OPERASYONU / WEB TV

SABAHA KADAR ELDE SİLAH NÖBET TUTTULAR

Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde yaklaşık 2 ay önce 9 kişinin kişinin vurulmasıyla yaşanan sol örgütler ile uyuşturucu satıcıları arasındaki gerginlik, dün de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu 1 kişinin ölmesi 4 kişinin de yaralanmasıyla had safhaya ulaştı. Olayların ardından ellerinde uzun namlulu silah ve tabancalar bulunan yüzleri maskeli bir grup, yolları barikatlarla kapatarak sabah saatlerine kadar mahallede nöbet tuttu. Mahalle içerisinden zaman zaman silah sesleri de yükseldi.

Haberin Devamı

"AĞABEYİM YAŞAM SAVAŞI VERİYOR''

Başından vurulan Gökhan Aktaş’ın kız kardeşi Fatma Aktaş, ağabeyinin kısa süre önce cezaevinde nişanlandığını söyleyerek dakikalarca gözyaşı döktü. Aktaş, "Ağabeyim evini tuttu eşyalarını aldı. Cezaevindeyken nişanlanmıştı. Şimdi ağabeyim hastanede yaşam savaşı veriyor" diye konuştu.

"ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR''

Olayları haber alan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek tedavi gören yaralıların durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğüt, "Dünkü Gülensu’daki çatışmalar devam ediyor. Az önce bir kızımız getirildi. Dizinden vurulmuş. Ondan önce getirilen 2 kişi başından vurulmuş, durumları ağır. Bir hastamız daha var. O da karnından kurşunlanmış şimdi ameliyatta. Hayati tehlikesi yok. Burada 4 yaralı var. Şu anda ölümden bahsediliyor. Şu an ölen yok. Kimin ateş ettiği hakkında henüz bilgim yok, ben sağlık durumları için doktorlarla görüştüm" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!