Gücümüz var ama birlik olamıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Gücümüz var ama birlik olamıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 10:38

Frankfurt yakınlarında bir araya gelen çeşitli kurum ve derneklerin temsilcileri, Hessen Eyaleti’nde tüm Almanya’daki Türk toplumuna hitap edecek ‘güç birliği’ oluşturma yolunda ilk adımları attı.

Haberin Devamı

FRANKFURT’ta yaklaşık 40 yıldır faaliyette bulunan Türkgücü Spor ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Adalı’nın çağrısıyla bir araya gelen, çeşitli dernek ve kurumlardan 30’a yakın temsilcinin katıldığı toplantıda, olası ‘güç birliği’nin önemli bir ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliğine varıldı. 

Gazeteci-yazar Mehmet Canbolat tarafından yönetilen toplantıda uzun bir açılış konuşması yapan Hüseyin Adalı, özetle şunları söyledi:
“Hemen hepimiz, ‘birlikten güç doğar’ deriz ama bu gücün birlikteliği yönünde nedense ilk adımı atan olmayı düşünemeyiz. Hemen hepimiz, içinde yaşadığımız toplumdan olduğu kadar, kaynağı Türkiye’ye dayanan sorunlardan çok yakınırız, çözümün nerede olması gerektiğin de biliriz, ancak bunun, toplumsal bir ivmeye dönmesi için elbirliği içinde hareket etmeye nedense yanaşmayız.”

ARTIK BU BÖYLE SÜRMEMELİ
“Federal Meclis’ten çıkan ve toplumsal onurumuzu inciten sözde ‘soykırım’ tercihi, bunun en somut örneğidir. 50 yılı çoktan geride bırakmış olan göç sürecimiz, bu veya buna benzer bir dizi düşündürücü örnekle doludur. Bu böyle sürmemeli diyor ve güç birliği konusunda hiç olmazsa, bir yerde başlamamız gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

Gücümüz var ama birlik olamıyoruz

İŞTE DESTEK VERENLER

Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, eski Hessen Türk Toplumu Başkanı Erhan Songün, Vatan Partisi Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Murat Burhanoğlu, Hessen Türk Toplumu Kadınlar Kolu Başkanı Canan Ünal, Hessen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ergen Tiryaki, Güner Kızıl ve Balkan Ve Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi Ünal Gazi konuşmalarıyla güç birliğine destek verdi.

TOPLANTILAR GENİŞLEYEREK DEVAM EDECEK
Okullardaki ana dil derslerinden, çifte vatandaşlığa, dernekler ve kurumlar arasındaki iletişim eksikliğinden, toplum içindeki siyasal ve etnik kutuplaşmalara birçok konunun ele alındığı toplantıda, Hessen’de faaliyet gösteren başka derneklerin de katılımıyla bu toplantıların devamına karar verildi. İkinci toplantıda, oluşturulması hedeflenen ortak gücün adının ve ilkelerinin belirlenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Gücümüz var ama birlik olamıyoruz

Toplantıya Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu ile Türk Öğretmenler Derneği üyeleri Zeynel Fırat, Yücel Tuna, Suna Fırat ve Banu Atak da katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!