Grup üyeliği ceza için yeterli

Güncelleme Tarihi:

Grup üyeliği ceza için yeterli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 08:38

Alman Federal Mahkemesi, holigan grupların bundan böyle kriminal örgüt olarak değerlendirileceğine karar verdi. Bu kararla şiddete eğilimli futbol taraftarlarına daha yüksek hapis cezaları verilecek.

Haberin Devamı

Almanya'da Yüksek Mahkeme'nin perşembe günü verdiği kararla, kriminal örgüt olarak değerlendirilen holigan gruplarına bundan böyle yüksek cezalar verilebilecek . Karara göre karşılıklı anlaşmalı da olsa birbirini yaralamak için toplu kavgalarda buluşan holiganların kriminal örgüt üyesi sayılacağı belirtildi.

TÜRK ESNAFLARINA SALDIRMIŞLARDI

Dresden'de 'Hooligans Elbflorenz' adlı 80 kişilik bir grup, 2008 yılın Avrupa Şampiyonası sırasında oynanan Almanya-Türkiye maçından sonra Türk esnaf dükkanlarına saldırıp, toplu kavgalarda buluşmuştu. Dresden Eyalet Mahkemesi, zanlıları grup üyeliği, ülke barışını bozmak ve ağır yaralama suçlarından 4 yıl hapis ile cezalandırmıştı.

ARTIK ÜYE OLMAK YETERLİ

Yüksek Mahkeme'nin dün verdiği kararla ise, sadece olay çıkaranlar değil, holigan gruplarına üye olan veya destekleyenlere de 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!