Gözü Avrupa kupalarında

Güncelleme Tarihi:

Gözü Avrupa kupalarında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 00:00

Hannover tarihinin en başarılı teknik direktörlerinden biri olan Tayfun Korkut, gözünü Avrupa Kupalarına dikti. Korkut, sezonun ikinci yarısı için takımda kimsenin yerinin garanti olmadığı mesajını da verdi.

Haberin Devamı

Hannover 96 takımını çalıştıran Tayfun Korkut, bir yıllık görev süresini geride bıraktı. 2014 yılının Ocak ayında Hannover’in başına geçen Korkut, 34 maçlık periyotunda takımı çalıştıran en başarılı teknik direktörlerden biri oldu. Hannover 96, 2014 -2015 Sezonunun ilk yarısını 24 puanla sekizinci sırada tamamladı. Önceki gün sezonun ikinci yarısı için hazırlıklarına başlayan yeşil siyahlılar, daha sonra Antalya’da kampa girecek. Burada aralarında İstanbul Başakspor’un da bulunduğu dört takımla hazırlık maçı yapacak.

GOL YOLLARINDA ETKİLİ BİR İSMİN PEŞİNDE

Takımda bazı futbolcuları gönderen ve kadroyu küçülten Korkut, gol yollarında etkili bir ismin peşinde. Bayern Münih’in genç futbolcusu Pierre-Emile Höjbjerg’i kiralamak isteyen Hannover, B. Münih kulübünü ikna etme turuna başladı. Korkut düzenlediği basın toplantısında “Sezonun ilk yarısını hedeflediğimiz yerde tamamladık. Takım istikrarlı oynamaya başladı. Bizi bekleyen 17 maçlık uzun bir periyot var. Takımın kadrosu yeterli. Ancak bir forvet bulursak iyi olur” dedi. Korkut, Avrupa Kupalarına katılmayı hedefliyor musunuz sorusu üzerine “Biz 17 maçlık uzun bir yolda alabileceğimiz en yüksek puanı almak isteriz. Ve mümkün olan en üst sırada ligi bitirmek hedefimiz. Sezonun ilk yarısında başarılı sonuçlar aldık. Bunları daha da artırmak istiyoruz. Avrupa Kupaları’na katılabilecek yerde ligi bitirirsek seviniriz. Bunu başarabiliriz” dedi.

ANTALYA’DA HAZIRLANACAK

Antalya’da yapılacak kamp öncesi takımdan Florian Ballas ve Vladimir Rankovic’i gönderen Korkut, Stefan Thesker, Franca ve Nikci’nin de ayrılacağını söyledi.
Antalya’da yapılacak kampa sakat futbolcuları götürmeyeceğini belirten Korkut, “Biz oraya tatile gitmiyoruz. Antalya turistik açıdan güzel bir yer. Çok lüks otelleri de var. Türk geceleri de çok eğlenceli. Ancak biz tatili geride bıraktık. Orada yoğun kamp yapacağız. Sakat futbolcuları götürmeyeceğim. Takımda kimsenin yeri garanti olmadığın tüm futbolcular biliyor. Antalya’da yapılacak kampta şimdiye kadar forma şansı az bulan futbolcuları oynatacağım. Kamp boyunca sadece fizik gücünü değil oynama isteğini ve maç kazanma isteğini de futbolcular arttıracak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!