Göçmenler polis olmak istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Göçmenler polis olmak istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 17:45

Mediendienst Integration adlı kuruluş tarafından yapılan araştırma, Almanya genelinde güvenlik birimlerinde çalışan göçmen sayısının çok düşük olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMA, Federal Kriminal Dairesi ve 16 eyalet polisi ile eyalet anayasayı koruma teşkilatlarında görev yapan göçmen kökenlilerin sayısının çok düşük olduğunu belirledi. Tüm eyaletlerde göçmen oranı ile göçmen kökenli polis oranı arasında büyük farklar bulduğu kaydedilirken, Rheinland-Pfalz Eyaletinde yaşayan göçmenlerin oranı yüzde 20 iken, buradaki polis teşkilatında görevli göçmen oranı sadece yüzde 2.5... Aynı araştırmaya göre kimi eyaletlerde daha fazla göçmeni Emniyet teşkilatında görevlendirmek için kampanyalar yürütüyor. Bu kampanyalar sayesinde göçmen kökenliler arasında polis olmak için başvuruların sayısı ve oranı arttı. Örneğin Berlin'de polis olmak için başvuranlar arasında göçmenlerin oranı yüzde 32'ye ulaşırken, bu oran Aşağı Saksonya'da yüzde 17'ye çıktı.

Polis Sendikası Başkanı Rainer Wendt ise Emniyet teşkilatlarının daha fazla göçmen polisi bünyesine katmak için çaba harcadığını ancak bu kampanyaların göçmen gençler arasında fazla ilgi görmediğini söyledi. “Göçmen kökenli memurlara ihtiyacımız var. Fakat yapılan başvurularda bazen gerekli koşulları yerine getirmeyenler de var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!